Κλείσιμο

Ο ένοπλος του Οχάιο είχε «λίστα θανάτου» από το Λύκειο

Ως έναν σκοτεινό άνθρωπο που προτιμούσε την απομόνωση περιγράφουν οι συμμαθητές τος στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN τον 24χρονο Κόνορ Μπετς που άνοιξε πυρ σε συνοικία του Ντέιτον της Πολιτείας του Οχάιο και σκότωσε 9 άτομα. 

Παράλληλα φέρνουν στο φως της δημοσιότητας μία άγνωστη λεπτομέρεια. Ο 24χρονος είχε τραβήξει στην προσοχή των αρχών πριν από 9 χρόνια όταν ήταν μαθητής Λυκείου επειδή είχε φτιάξει μία «λίστα θανάτου» με τους συμμαθητές που ήθελε να σκοτώσει.

Ένας από τους συμμαθητές του που βρισκόταν στη λίστα, ο Σπένσερ Μπρίκλερ είπε ότι ενημερώθηκε για τις προθέσεις του από την διεύθυνση του σχολείου και αργότερα είδε τον Κόνορ Μπετς να συνοδεύεται από αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση. «Ήταν κάπως σκοτεινός και καταθλιπτικός στο Λύκειο», είπε ο Μπρίκλερ, ο οποίος δήλωσε άγνοια για τους λόγους που βρισκόταν στην λίστα. 

Ένας ακόμη μαθητής που ήταν ο υπ’΄αριθμόν ένα στόχος σε αυτή την λίστα μίλησε ανώνυμα στο CNN. Επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση του σχολείου τον ενημέρωσε για την απειλή και η λίστα περιείχε δύο κατηγορίες ονομάτων: μία για την δολοφονία αγοριών και μία για τον βιασμό κοριτσιών. 

«Προσωπικά με φρίκαρε. ’ρχισα να έχω κρίσεις πανικού μέσα στο σχολείο», είπε ανώνυμα μία τρίτη συμμαθήτρια του, η οποία επίσης βρισκόταν στην λίστα. 

Μία τέταρτη κοπέλα αποκάλυψε ότι στη λίστα βρίσκονταν όσες κοπέλες είχαν αρνηθεί να βγουν ραντεβού με τον Κόνορ Μπετς. «Του άρεσε να σε κοιτάζει και να προσποιείται ότι σε πυροβολεί με τα χέρια του», είπε η κοπέλα. 

Τελικά ο Μπετς αποκάλυψε την ύπαρξη της λίστας σε μία φίλη του, η οποία το είπε στην μητέρα της. Με την σειρά της η γυναίκα ενημέρωσε τις αρχές και έγινε έρευνα αλλά μέχρι στιγμής το σχολείο δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τα συμπεράσματα των αρχών για τον νεαρό.  

Πηγή: skai.gr