ΗΠΑ: Ένοπλη επίθεση και στο Οχάιο: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Μια νέα ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον 10 νεκρούς σημειώθηκε λίγο νωρίτερα έξω από κέντρο διασκέδασης στο Ντέιτον του Οχάιο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των τοπικών αρχών άγνωστος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άτομα ενώ τουλάχιστον 16 έχουν τραυματιστεί.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης ενώ όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης και δεύτερου δράστη που φέρεται να διέφυγε από το σημείο οδηγώντας ένα σκούρο τζιπ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην τοποθεσία East 5th Street.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρα προκειμένου οι τραυματίες να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της πόλης.

Δεν έχει γίνει σαφές ακόμη πόσοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται νοσηλεία.

Όπως αναφέρουν άτομα που δίνουν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Οπτικοακουστικό υλικό της επίθεσης που κάνει το γύρο του διαδικτύου καταγράφει καρέ-καρέ τις στιγμές πανικού με έντομα πλήθη να τρέχουν να σωθούν.

Πρόκειται για την δεύτερη αιματηρή επίθεση ενόπλου που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ σε διάστημα μικρότερο της μιας ημέρας αφού λίγες ώρες νωρίτερα, ένας άνδρας 21 ετών άνοιξε πυρ και σκότωσε είκοσι ανθρώπους εντός εμπορικού κέντρου στο Ελ- Πάσο.

Η αστυνομία στην πόλη Ντέιτον εξέδωσε προειδοποίηση για περιστατικό με πυροβολισμούς και προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή Όρεγκον.


Πηγή: skai.gr