Ρωσία: Προσαγωγή 600 διαδηλωτών-Ανάμεσα τους 4 παιδιά

Η αστυνομία προσήγαγε 600 διαδηλωτές από το κέντρο της Μόσχας στην διάρκεια της διαδήλωσης που διοργάνωση η αντιπολίτευση, σύμφωνα με την ανεξάρτητη οργάνωση OVD-info .

Μεταξύ των διαδηλωτών που έχουν προσαχθεί είναι και 4 παιδιά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Τα παιδιά μεταφέρονται με όχημα της αστυνομίας προς άγνωστη κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Εβγκένι Μπανίμοβιτς, υπεύθυνο για τα δικαιώματα των παιδιών στην Μόσχα, που έκανε σχετική δήλωση στο Sputnik.

«Ενημερώθηκα ότι υπάρχουν τέσσερα παιδιά σε ένα από τα οχήματα της αστυνομίας, αλλά δεν έχω πληροφορίες για το που μεταφέρονται. Όταν μάθω που βρίσκονται, θα αρχίσω να το κοιτάω. Η προσαγωγή τους έγινε σε πλατεία (Pushkinskaya), [στο κέντρο της Μόσχας]» δήλωσε ο Μπανίμοβιτς.
 
Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ζητούν τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών. Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης έχουν εξοργιστεί από την απόρριψη αρκετών υποψηφίων τους, που έχουν αποκλειστεί από την συμμετοχή τους σε τοπικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα.

Νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ότι περίπου 350 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στην διαδήλωση που έγινε χωρίς την άδεια των αρχών στο κέντρο της Μόσχας.

Τριάντα διαδηλωτές συνελήφθησαν για παραβίαση της δημόσιας τάξης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο το υπουργείο των Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες διεξάγουν ποινική έρευνα για τις δραστηριότητες του γραφείου κατά της διαφθοράς του πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, σχετικά καταγγελίες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ