Μαρόκο: Σε θάνατο καταδικάστηκαν οι ισλαμιστές δολοφόνοι των τουριστριών

Σε θάνατο καταδικάστηκαν στο Μαρόκο οι τρεις υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους που πέρυσι αποκεφάλισαν δύο τουρίστριες από την Σκανδιναβία, προκαλώντας αίσθηση στην βορειοαφρικανική χώρα.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών από τη Δανία, και της Μάρεν Γιούλαντ, 28 ετών από τη Νορβηγία, βρέθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στην οροσειρά του ’τλαντα, όπου είχαν πάει για ορειβασία και πεζοπορία.

Κατά την δίκη, διάρκειας 11 εβδομάδων, προέκυψε ότι δύο άνδρες αποκεφάλισαν τις κοπέλες ενώ ο τρίτος κινηματογράφησε τους φόνους με το κινητό τηλέφωνό του.

Ένας από τους καταδικασθέντες, 25 ετών, που εργαζόταν ως πλανόδιος πωλητής και ανεπίσημος ιμάμης, παραδέχτηκε ότι ενορχήστρωσε την επίθεση.

Εάν οι τρεις άνδρες εκτελεστούν θα πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή της θανατικής ποινής στο Μαρόκο από το 1993, καθώς έκτοτε ισχύει άτυπο μορατόριουμ.

Η μητέρα της 24χρονης Γέσπερσεν έστειλε επιστολή στο δικαστήριο, η οποία αναγνώστηκε στην αίθουσα, ζητώντας την θανάτωση των κατηγορούμενων.

«Το δικαιότερο πράγμα θα ήταν να δώσετε σε αυτά τα τέρατα την θανατική ποινή που αξίζουν», έγραψε, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.
Πηγή: skai.gr