Στους 270 ανήλθαν οι νεκροί από τον μουσώνα στη νότια Ασία

Οι κατακλυσμιαίες βροχές του μουσώνα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 270 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες στη νότια Ασία, επηρεάζοντας τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα οι αρχές των πληγεισών χωρών.

Στην Ινδία, σχεδόν 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις καταρρεύσεις κτιρίων σε διαφορετικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι μισοί και πλέον νεκροί καταγράφηκαν στις πολιτείες Μπιχάρ και ’σαμ, την ώρα που ο αριθμός των εκτοπισμένων ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες.

«Έχουν συμπληρωθεί 15 ημέρες που ολόκληρη η περιοχή παραμένει κάτω από το νερό» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος του ’σαμ.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τρομακτικές… Τα πάντα καταστράφηκαν» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Στο Μπανγκλαντές, όπου σχεδόν το ένα τρίτο της χώρας βρίσκεται κάτω από το νερό, ο πιο πρόσφατος απολογισμός έκανε λόγο για 59 νεκρούς, εκ των οποίων οι 10 στους καταυλισμούς των προσφύγων Ροχίνγκια.

«Έβρεξε πολύ τις τελευταίες ημέρες, οι κατολισθήσεις εδάφους κατέστρεψαν πολλά σπίτια και πολλοί άνθρωποι υποφέρουν», είπε η Σαντζίντα Μπέγκουμ, μία κάτοικος της πόλης Κοξ Μπάζαρ, όπου βρίσκονται σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες Ροχίνγκια.

«Παιδιά παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τους χειμάρρους», σημείωσε.

Στο Νεπάλ, οι πλημμύρες άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 83 νεκρούς ενώ 17.000 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Καθώς τα νερά άρχισαν να υποχωρούν, οι κάτοικοι επιστρέφουν σιγά σιγά στα σπίτια τους, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο Πακιστάν, οι αρχές καταμέτρησαν 30 νεκρούς, επτά εκ των οποίων ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού τους σε περιοχή κοντά στη Λαχώρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ