Chernobyl: Καθαριστής στο πυρηνικό ατύχημα αυτοκτόνησε αφού είδε τη σειρά

Τέλος στην ζωή του φαίνεται πως έδωσε ένας 61χρονος καθαριστής που είχε συνδράμει στην επιχείρηση απομάκρυνση τοξικών αποβλήτων από την περιοχή του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, έπειτα από την συναισθηματική φόρτιση που του προκάλεσε η προβολή της επιτυχημένης σειράς ντοκιμαντέρ που της ΗBO με θέμα το πυρηνικό ατύχημα.

Ο 61 Ναγκασιμπέι Ζουσίποβ,  έπεσε από την οροφή πενταόροφου κτιρίου στο Καζακστάν.

Ζούσε μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε του παιδιά σε δομή πρόνοιας αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να του παραχωρήσει διαμέρισμα για να εγκατασταθεί, όπως είχε πράξει με άλλους βετεράνους που συνέδραμαν στο ατύχημα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οικογένεια και φίλοι του 61χρονου τονίζουν πως η πράξη του ήταν μάλλον αποτέλεσμα της συναισθηματικής φόρτισης που του προκάλεσε η υπενθύμιση της κρατικής αδιαφορίας για το έργο του και τις προσπάθειες που κατέβαλε για να αντιμετωπιστεί η κρίση τον Απρίλιο του 1986 .

Η κόρη του Γκαουγκάρ, 25 ετών, δήλωσε ότι η φερόμενη αυτοκτονία του πατέρα της ήρθε λίγο αργότερα αφότου αυτός  παρακολούθησε τη σειρά HBO με «δάκρυα στα μάτια του» επειδή έφερε στη μνήμη του οδυνηρές αναμνήσεις της θυσίας του.

Πηγή: Daily Mail

Πηγή: skai.gr