Ο Μπολσονάρου προωθεί τον γιο του για πρεσβευτή στις ΗΠΑ

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου κάλεσε τον 35χρονο γιο του Εντουάρντο να αναλάβει την θέση του πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία κίνηση που κατά πάσα πιθανότητα θα αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για νεποτισμό στην λατινοαμερικανική χώρα.

Ο Εντουάρντο, που επί του παρόντος υπηρετεί ως βουλευτής στο κάτω σώμα του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι θα αποδεχτεί την πρεσβεία εάν η κυβέρνηση τον προτείνει επισήμως για την θέση. Η κύρωση του διορισμού του θα απαιτούσε ψηφοφορία στο άνω σώμα της Βουλής, την Γερουσία.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου δήλωσε πως ο γιος του θα ήταν καλός πρεσβευτής, λόγω των γλωσσικών ικανοτήτων του και της στενής σχέσης του με τα παιδιά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η οικογένεια Τραμπ έχει προσελκύσει έντονη κριτική για την ευκολία με την οποία τα παιδιά του προέδρου, ιδίως η κόρη του προέδρου Ιβάνκα, βρίσκονται σε αίθουσες επιρροής. Την προηγούμενη εβδομάδα η κ. Τραμπ συνόδευσε τον πατέρα της στην σύνοδο κορυφής του G20.

Ο Εντουάρντο ήδη συμβουλεύει τον πατέρα του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και θεωρείται ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών της Μπραζίλια.

Ο πρόεδρος υπεραμύνθηκε της επιλογής του πάντως να προωθήσει τον γιό του, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Εντουάρντο θα απολαύσει ειδική μεταχείριση στην Ουάσιγκτον ακριβώς λόγω του επωνύμου του.

«Φανταστείτε εάν στην Βραζιλία ερχόταν ο γιος [του προέδρου της Αργεντινής] Μαουρίσιο Μάκρι ως πρεσβευτής. Προφανώς η μεταχείριση που θα είχε θα ήταν διαφορετική από έναν κανονικό πρέσβη», είπε.
Πηγή: skai.gr