Ο Μπόρις Τζόνσον «πέταξε στα σκυλιά» τον βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον πέταξε στα σκυλιά τον βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, αρνούμενος να τον υποστηρίξει στην διαμάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Αλαν Ντάνκαν.

Εκφράζοντας την οργή της υπηρεσίας του για τη μεταχείριση του σερ Κιμ Ντάροχ, ο Ντάνκαν δήλωσε στο BBC ότι ο Τζόνσον απέτυχε να στηρίξει τον βρετανό διπλωμάτη, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης χθες το βράδυ, για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά συμφέροντά του.

«Για την ακρίβεια, πέταξε αυτόν τον εξαιρετικό διπλωμάτη στα σκυλιά για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα», είπε.

Ο κ. Ντάροχ παραιτήθηκε σήμερα, μετά από ημέρες επιθέσεων από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η διένεξη άρχισε αφότου η κυριακάτικη «Mail» δημοσίευσε απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα που είχε στείλε ο κ. Ντάροχ, όπου αποκαλούσε την κυβέρνηση Τραμπ «δυσλειτουργική» και «ανίκανη».

Επανερχόμενος σήμερα κατά την διάρκεια εκδήλωσης της προεκλογικής του εκστρατείας, το «φαβορί» για την ανάληψη της πρωθυπουργίας δήλωσε, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Κιμ Ντάροχ, ότι πρόκειται για έναν «εξαιρετικό διπλωμάτη».

«Όποιος έκανε την διαρροή των εγγράφων προσέφερε πολύ κακή υπηρεσία στους δημόσιους λειτουργούς μας , σε ανθρώπους που δίνουν τις αμερόληπτες συμβουλές τους στους υπουργούς», είπε επίσης ο Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν είναι σωστό οι επαγγελματικές διαδρομές και προοπτικές δημοσίων λειτουργών να σύρονται στην πολιτική ατζέντα», προσέθεσε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters