Βαριές κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων κατά του μεγιστάνα Τζέφρι Επστάιν

Βαριές κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον δεκάδων ανήλικων κοριτσιών απήγγειλαν οι εισαγγελικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή Τζέφρι Επστάιν.

Το κατηγορητήριο, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, αναφέρει ότι το αργότερο από το 2002 και τουλάχιστον έως το 2005 ο κ. Επστάιν «στρατολόγησε» ή έπεισε νεαρά κορίτσια να τον επισκεφτούν στις κατοικίες του στην Νέα Υόρκη και στην Φλόριντα.

Το νεότερο θύμα ήταν 14 ετών. Ο κατηγορούμενος φέρεται να γνώριζε την ηλικία των θυμάτων του και επέλεγε κοπέλες που ήταν ευάλωτες και θα δυσκολεύονταν να αντισταθούν στις προσκλήσεις του.

Συνήθως τα κορίτσια δέχονταν να προσφέρουν «μασάζ» ενώ ήταν είτε γυμνά είτε ημίγυμνα. Στην συνέχεια, με πρωτοβουλία του Επστάιν, οι συνευρέσεις αποκτούσαν ανοιχτά ερωτικό χαρακτήρα.

Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνουν οι εισαγγελείς, ο δισεκατομμυριούχος αυνανιζόταν, ζητούσε από τα κορίτσια να τον αγγίξουν ή τα άγγιζε ο ίδιος σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ερωτικών πράξεων ο 66χρονος σήμερα επενδυτής προσέφερε στις «συντρόφους» του εκατοντάδες δολάρια σε μετρητά.

Ο κ. Επστάιν μάλιστα χρησιμοποιούσε τα θύματά του ως εργαλεία ώστε να προσελκύσει ή να στρατολογήσει κι άλλα ανήλικα κορίτσια, ουσιαστικά δημιουργώντας «σταθερό απόθεμα» θυμάτων προς εκμετάλλευση.

Στα ακίνητά του βρέθηκαν επίσης γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων.

Ο κ. Επστάιν, που συνελήφθη το Σάββατοι, αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή σήμερα Δευτέρα.

Σημειώνεται πως ο Επστάιν βρισκόταν στο μικροσκόπιο για πιθανά σεξουαλικά εγκλήματα για πολλά χρόνια.

Πριν μία δεκαετία είχε καταλήξει σε εξωδικαστική συμφωνία με τις Αρχές της Φλόριντα, αποφεύγοντας να του απαγγελθούν κατηγορίες.
Πηγή: skai.gr