Αγγλικά για όλους τους μετανάστες θέλει ως πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι υπάρχουν «πάρα πολλά μέρη στη χώρα» όπου τα αγγλικά δεν ομιλούνται ως πρώτη γλώσσα και ότι ως πρωθυπουργός θα υποχρέωνε όλους τους μετανάστες στη Βρετανία να μάθουν αγγλικά.

Ο επικρατέστερος διάδοχος της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία βρισκόταν στο Ντάρλινγκτον όπου μιλούσε στη νεότερη εκδήλωση για τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, τα οποία αρχίσουν από αύριο να υποβάλλουν την επιστολική τους ψήφο για να αναδείξουν τον επόμενο ηγέτη του κόμματος και της χώρας.

«Σκέφτομαι την ιστορία των κοινοτήτων που έχουν έρθει στο Λονδίνο και έφτιαξαν τις ζωές τους, είναι θαυμάσιο. Κύματα μεταναστών έχουν έρθει στο Λονδίνο και αργά-αργά έχουν αλλάξει, έχουν προσαρμοστεί, έχουν φτιάξει τις ζωές τους και έχουν βοηθήσει στη διαμόρφωση της εθνικής μας κουλτούρας και την έχουν υιοθετήσει. Και αυτό είναι που θέλω για τη χώρα μας. Θέλω όλοι όσοι έρχονται εδώ και φτιάχνουν τις ζωές τους εδώ να είναι και να αισθάνονται Βρετανοί – αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα – και να μάθουν αγγλικά», είπε απευθυνόμενος στα τοπικά μέλη των Τόρις ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο κ. Τζόνσον ρωτήθηκε επίσης για τις χρηματοδοτικές δεσμεύσεις που δίνει σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Όπως είπε, ποτέ δεν του άρεσε η λιτότητα και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα και πιστεύω ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη για αυτό, να προβούμε σε κάποιες στοχευμένες δαπάνες επί πραγμάτων που πραγματικά χρειάζονται επενδύσεις».

Ερωτηθείς ποιες προσωπικές θυσίες έχει κάνει για το καλό της χώρας, ο κ. Τζόνσον απάντησε μετά από μια παύση ότι «είναι προφανώς πιο πιθανό να βγάλει κανείς περισσότερα χρήματα με το να μην είναι πολιτικός πλήρους απασχόλησης».

Σημειώνεται ότι από τη μέρα που παραιτήθηκε από το Foreign Office πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Μπόρις Τζόνσον έχει κερδίσει πάνω από 700.000 λίρες με ομιλίες και άρθρα στην Daily Telegraph.

Ο αντίπαλός του για την πρωθυπουργία Τζέρεμι Χαντ είπε ότι η λιτότητα «ήταν υπερβολική» σε ό,τι αφορά τις περικοπές για την αστυνομία και την κοινωνική περίθαλψη.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο