Γιούνκερ: Αδιαφανής η διαδικασία επιλογής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Aίσθηση προκαλούν την Παρασκευή οι καταγγελίες του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η διαδικασία διορισμού της διαδόχου του, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν ήταν διαφανής και αποτελεί παραβίαση της πρακτικής επιλογής των κορυφαίων υποψηφίων των κομμάτων. 

«Η διαδικασία δεν ήταν διαφανής»
ανέφερε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ελσίνκι απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέλεξαν αυτή την εβδομάδα την επόμενη πρόεδρο της Κομισιόν.

Αντιπαρέβαλε το διορισμό του πριν από πέντε χρόνια, για τον οποίο σχολίασε πως ήταν διαφανής, καθώς επελέγη από τους Ευρωπαίους ηγέτες έπειτα από την εκστρατεία του στις ευρωπαϊκές εκλογές.

«Δυστυχώς δεν καθιερώθηκε ως παράδοση. Ημουν ο πρώτος και τελευταίος υποψήφιος της Κομισιόν», πρόσθεσε, κάνοντας χρήση της γερμανικής λέξης (spitzenkandidat) για τον κορυφαίο υποψήφιο στις ευρωπαϊκές εκλογές. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει πλέον να λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Ευχαριστώ την Κομισιόν για την υποστήριξη"

«Το νέο μου γραφείο ως υποψήφια στις Βρυξέλλες μπορεί να είναι άδειο, αλλά το τηλέφωνο σίγουρα λειτουργεί. Πολλές ζωντανές συζητήσεις, συναρπαστικές ερωτήσεις και πολύ μεγάλη ενθάρρυνση - ευχαριστώ την Κομισιόν για την υποστήριξη!» ανέφερε από την πλευρά της η γερμανίδα πολιτικός στο λογαριασμό της στο Twitter.


Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr