Στρόμπολι: Στη δημοσιότητα το βίντεο της στιγμής της έκρηξης του ηφαιστείου

Κόβει την ανάσα το βίντεο της στιγμής της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Στρόμπολι της Ιταλίας που είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του και άλλοι 3 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεκρός είναι ένας 35χρονος κάτοικος Σικελίας που έκανε περίπατο.

Αρχικά τα Μέσα ανέφεραν ότι επρόκειτο πιθανώς για τουρίστα ή ξεναγός που σκοτώθηκε από τις πέτρες που εκτοξεύτηκαν από το ηφαίστειο ωστόσο οι νέες πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μάλιστα στο σώμα του άτυχου άνδρα δεν βρέθηκαν εγκαύματα οπότε και η αιτία θανάτου του εικάζεται πως είναι η ασφυξία.

Το νησί λίγες ώρες μετά το γεγονός φαίνεται πως έχει επιστρέψει στην κανονικότητα ενώ τίποτα δεν μοιάζει να εμπνέει ανησυχία. 

Από την αναπάντεχη έκρηξη προκλήθηκαν και πυρκαγιές στη δυτική πλευρά του νησιού που βρίσκεται στα βόρεια της Σικελίας. 

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από γειτονικά νησιά ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε κι ένα καναντέρ.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο, τρομοκρατημένοι από την απρόσμενη έκρηξη στο μικρό νησί της Μεσογείου, ρίχτηκαν στη θάλασσα.

Το Στρόμπολι είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον πλανήτη. 

Ωστόσο Ιταλοί επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί κι αναφέρουν ότι επρόκειτο για παροξυσμική έκρηξη μεγάλης έντασης.

Το αρχιπέλαγος των Αιολίδων Νήσων, στις οποίες ανήκει το Στρόμπολι, έχει μετατραπεί τις τελευταίες δεκαετίες σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό και εκεί έχουν χτίσει εξοχικές κατοικίες πολλές διασημότητες.
Πηγή Βίντεο: The SUN
Πηγή: skai.gr-AΜΠΕ-Αnsa