O επόμενος Επίτροπος Οικονομικών θα είναι Σοσιαλιστής, τονίζει ο Σάντσεθ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ διαβεβαίωσε σήμερα πως έλαβε τη δέσμευση των συναδέλφων ηγετών ότι ένας Σοσιαλιστής θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν.

Ο Σάντσεθ επισήμανε ότι έδωσε σκληρή μάχη προκειμένου ένας Σοσιαλιστής να διοριστεί ως επικεφαλής της Επιτροπής, όμως είναι ευχαριστημένος με τις τελικές υποψηφιότητες για τα κορυφαία αξιώματα, τις οποίες χαρακτήρισε ως μια "πολύ ισορροπημένη συμφωνία".

Στην Ιταλία το χαρτοφυλάκιο Ανταγωνισμού λέει ο Κόντε

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Ανταγωνισμού στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας πως είναι πεπεισμένος ότι η χώρα του θα πάρει επίσης μια θέση στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο της ΕΕ με επίκεντρο τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ, ο Κόντε επισήμανε πως αναμένει ότι το συγκυβερνών κόμμα της ακροδεξιάς Λέγκας θα επιλέξει τον Ιταλό Επίτροπο, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι αναδείχθηκε στη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Θα στηρίξουμε Σοσιαλιστή για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λέει ο Βέμπερ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέχρι σήμερα υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε απόψε ότι η πολιτική ομάδα του είναι έτοιμη να στηρίξει έναν Σοσιαλιστή υπόψηφιο για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Επαφίεται στους Σοσιαλιστές να προτείνουν έναν υποψήφιο", είπε ο Βέμπερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο λίγη ώρα αφότου οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τους υποψηφίους για τις τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες θέσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει αύριο για να αναδείξει τον νέο πρόεδρό του.


Πηγή: ΑΜΠΕ