Αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο σε ολόκληρο τον πλανήτη (pic+vid)

Κι όμως δεν είναι η Τάιμς Σκουέρ, ούτε καν η πολυπολιτισμική Τράφαλγκαρ της Βρετανίας…

Το πιο πολυσύχναστο σημείο στον κόσμο βρίσκεται σύμφωνα με το CNN στην Ιαπωνία και είναι το Shibuya Crossing στο Τόκιο.

Με χιλιάδες πεζούς να διασχίζουν καθημερινά την περιοχή, σε ώρες αιχμής ο σχεδόν υπνωτιστικός ρυθμός των εναλλαγών στους φωτεινούς σηματοδότες μοιάζει να δίνει το έναυσμα στο ατέλειωτο πλήθος, για ένα μαγευτικό αλλά και ταυτόχρονα κλειστοφοβικό βαλς.

Για πολλούς, αυτό το «ελεγχόμενο χάος» στο Shibuya συνοψίζει ακριβώς τις τρελές ταχύτητες της πόλης που πραγματικά δεν κοιμάται.

Εδώ, 10 λωρίδες κυκλοφορίας και πέντε μεγάλες διασταυρώσεις συγκλίνουν κατά μήκος ενός σύγχρονου φαραγγιού από νεοκλασικά κτίρια στην καρδιά του Τόκιο.

Η διασταύρωση Shibuya είναι φυσικά και το κεντρικό σκηνικό για την αντίστροφη μέτρηση της Πρωτοχρονιάς, όπως ακριβώς γίνεται στην Τάιμς Σκουέαρ και αλλά και το επίκεντρο των εκτεταμένων εορτασμών του Halloween που έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλές στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια.

Συνακόλουθα ο  σιδηροδρομικός σταθμός σταθμός Shibuya είναι από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς στον κόσμο.

Συνδέεται με δημοφιλείς περιοχές όπως το Shinjuku, το Harajuku και το Roppongi, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τον ταξιδιώτη να παρακάμψει  το Shibuya σε μια επίσκεψη στο Τόκιο.

ΠΗΓΗ: CNN

Πηγή: skai.gr