Κλείσιμο

Κατεχόμενα: Ρωσικός πύραυλος S-200 από τη Συρία το άγνωστο αντικείμενο ;

Ενισχύεται το σενάριο για πύραυλο σε σχέση με το ιπτάμενο αντικείμενο που εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Πενταδάκτυλο και συγκεκριμένα κοντά στο κατεχόμενο χωριό Βουνό προκαλώντας αναστάτωση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατά «εκτιμάται ότι είναι πύραυλος» και ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη καταλήξει οι έρευνες.

«Μπορεί να είναι και ατύχημα, θα περιμένουμε και θα δούμε. Θα σας ενημερώσουμε όταν οριστικοποιηθεί», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι έχει προκληθεί ένταση στην περιοχή.
Όπως είπε, «αυτό που λέγεται είναι πως πηγάζει από επιθέσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Θα σας ενημερώσουμε αφού διακριβωθεί από τις στρατιωτικές πηγές».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι δεν υπήρξε ακόμη επαφή με τους αρμοδίους στην Τουρκία για το θέμα.

Στην περιοχή βρέθηκαν oι Μουσταφά Ακιντζί, Κουντρέτ Οζερσάι και Τολγκά Ατακάν, ενώ στο σημείο μετέβη και ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπάστσερι.

Η τ/κ ιστοσελίδα yeniduzen σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι κομμάτια που πιθανόν να ανήκουν στο ιπτάμενο αντικείμενο βρέθηκαν και σε άλλη περιοχή και συγκεκριμένα στον Κορνόκηπο με τις επιγραφές να είναι στα ρωσικά.



Οι φωτογραφίες που παραθέτουν δεν φτάνουν από κάποια επίσημη ενημέρωση αλλά από Μέσο Κοινωνική Δικτύωσης και συγκεκριμένα από τον χρήστη Ecevit Hat.

Οι άλλες τοποθεσίες στις οποίες βρέθηκαν τα συντρίμμια είναι το Βουνό και ο Κουτσοβέντης.



Οι φωτογραφίες πάντως παραπέμπουν σε πύραυλο ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-200, ο οποίος πιθανώς εκτοξεύθηκε από τη Συρία για να αναχαιτίσει ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του», δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: kathimerini.com.cy