Κλείσιμο

Θρίλερ με ισχυρή έκρηξη στα κατεχόμενα- Πυρκαγιά στον Πενταδάκτυλο

Μεγάλη πυρκαγιά μετά από έκρηξη ξέσπασε αργά το βράδυ, στην περιοχή του Πενταδάκτυλου. Ο εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε τη Λευκωσία γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, και ακολούθως ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, βρέθηκε τόσο ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί όσο κι ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι πρόκειται για ρωσικής προέλευσης βλήμα, ωστόσο τα ακριβή αίτια θα διαφανούν μετά τις εξετάσεις στα τεκμήρια που λήφθηκαν από τον τόπο. 

Από την πλευρά του, ο λεγόμενος ΥΠΕΞ, Κουντρέτ Οζερσάι, με νέα ανάρτηση, αφού επισκέφθηκε το σημείο της έκρηξης, υποστήριξε ότι η έκρηξη προκλήθηκε είτε από πτώση αεροσκάφους με εκρηκτικά, είτε από πτώση βλήματος, προσθέτοντας νέο σενάριο στο τραπέζι.

«Τα πρώιμα ευρήματα δείχνουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος που μεταφέρει εκρηκτικά ή άμεση εκρηκτική ύλη (βλήμα). Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο» έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook.

Nωρίτερα, σε προηγούμενη ανάρτηση είχε δηλώσει πως «στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται είτε για έκρηξη πυρομαχικών, είτε για πτώση ελικοπτέρου και δεν πρόκειται για πτώση αεροσκάφους».

Ανέφερε μάλιστα ότι ετοιμαζόταν να μεταβεί στο σημείο της έκρηξης με τον λεγόμενο υπουργό Μεταφορών.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 3.40 τα ξημερώματα. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και δυνάμεις της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους, οι οποίες αναζητούν τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, αναφορές έκαναν λόγο για μεγάλη λάμψη, η οποία έγινε ορατή μέχρι το Παραλίμνι και ακολούθησε πολύ ισχυρή έκρηξη και ωστικό κύμα, το οποίο ήταν αισθητό στη Λευκωσία.
Δημοσίευμα του τουρκοκυπριακού «kibrisadahaber» είχε κάνει λόγο για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών.


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που φθάνουν από τα κατεχόμενα, καθώς κόσμος υποστηρίζει ότι η έκρηξη προκλήθηκε μετά από πτώση ελικοπτέρου, ενώ λόγος γίνεται και για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κανένα σενάριο μέχρι στιγμής.

Πάντως την ίδια περίπου ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη στα κατεχόμενα, το Ισραήλ, έπληττε με πυραυλικές επιθέσεις τη Δαμασκό και την πόλη Χομς στη Συρία. Το γεγονός αυτό, δεν συνδέεται ακόμη επίσημα με την έκρηξη στα κατεχόμενα, όμως είναι κάτι που εξετάζεται.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», η αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν γνωρίζει ακόμη τα αίτια της έκρηξης. Πάντως, από τα κατεχόμενα οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.


Φωτογραφίες από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris Haberci δείχνουν συντρίμμια αεροσκάφους στη σκηνή.



Ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Ουλάς Μπαρίς κάνει λόγο για συντρίμμια που έχουν βρεθεί διάσπαρτα στην περιοχή ενώ το τουρκοκυπριακό Genctv δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πτώσης drone στην περιοχή.



Ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Huseyin Ekmekci στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάρτησε φωτογραφία από τη σκηνή – όπως υποστηρίζει – με συντρίμμια αεροσκάφους στο οποίο αναγράφονται ρώσικα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν διαπιστώθηκε κάτι από το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας.