Γερμανία: Δύο ακόμα συλλήψεις για την δολοφονία Λίμπκε

Δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν στην Γερμανία σχετικά με την δολοφονία του πολιτικού Βάλτερ Λίμπκε, η οποία έχει συγκλονίσει την χώρα.

Ο πρώτος συλληφθείς φέρεται να προμήθευσε τον δράση με το φονικό όπλο ενώ ο δεύτερος ενήργησε ως μεσάζοντας στην συναλλαγή. Αμφότεροι είναι γερμανοί υπήκοοι και ερευνώνται για αρωγή σε ανθρωποκτονία.

Καθ’ ομολογία δολοφόνος είναι ένας ακροδεξιός που είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Υποστηρίζει πως έδρασε μόνος του, όμως οι έρευνες γύρω από τις κινήσεις του και τους κύκλους όπου κινούνταν συνεχίζονται.

Ο Λίμπκε, στέλεχος του κεντροδεξιού κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δολοφονήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην βεράντα του σπιτιού του στο κρατίδιο της Έσσης, όπου εργαζόταν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι από μικρή απόσταση.

Ο βετεράνος πολιτικός ήταν ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής ανοιχτών συνόρων που είχε υιοθετήσει η κ. Μέρκελ έναντι των προσφύγων το 2015, και είχε προκαλέσει το μένος ακροδεξιών ομάδων όταν είχε δηλώσει πως όσοι διαφωνούν μπορούν να εγκαταλείψουν την Γερμανία.

Ο φόνος σόκαρε τον πολιτικό κόσμο και την κοινή γνώμη, εγείροντας ανησυχίες για αναβίωση της νεοναζιστικής τρομοκρατίας.

Πηγή: skai.gr