Κλείσιμο

Υψηλό για τους Βρετανούς το κόστος της ανακαίνισης του σπιτιού Χάρι-Μέγκαν

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η ανακαίνιση της νέας κατοικίας του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν, κόστισε 2,4 εκατομμύρια λίρες, λεφτά που προήλθαν από την κρατική επιχορήγηση της βασιλικής οικογένειας.
 
Όπως αποκαλύπτεται από τους ετήσιους βασιλικούς λογαριασμούς που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν με αυτό το ποσό για τις εργασίες που έκαναν στο Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.
 
Οι εργασίες διήρκεσαν έξι μήνες πριν το πριγκιπικό ζευγάρι μετακομίσει εκεί από το Παλάτι του Κένσιγκτον, λίγους μήνες πριν από τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, του Άρτσι Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ.
 
Η αποκάλυψη του κόστους έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Εκπρόσωπος αντιμοναρχικής οργάνωσης σημείωσε στο Twitter ότι ακριβώς τα ίδια χρήματα δόθηκαν πρόσφατα από οργάνωση αρωγής σε κέντρο αποκατάστασης βετεράνων στρατιωτών που υποφέρουν από μετατραυματικό στρες.
 
Ο διαχειριστής των βασιλικών κονδυλίων σερ Μάικλ Στίβενς δήλωσε ότι το Frogmore Cottage, που βρίσκεται εντός του βασιλικού κτήματος στο Ουίνδσορ, είχε μετατραπεί σε πέντε ξεχωριστές κατοικίες, οπότε χρειάστηκαν εκτενείς εργασίες για να γίνει ένα ενιαίο σπίτι. Πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως προγραμματίζονταν εργασίες ανακαίνισης στο οίκημα.
 
Συνολικά η μοναρχία στοίχισε στους Βρετανούς φορολογούμενους 67 εκατομμύρια λίρες κατά το οικονομικό έτος 2018-2019, ποσό αυξημένο κατά σχεδόν 20 εκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.
 
Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων δόθηκαν για αναγκαίες εργασίες ανακαίνισης στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.