Πομπέο: Απαράδεκτη η επίθεση των Χούθι «εκ μέρους του Ιράν»

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Άμπχα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

«Αυτές οι επιθέσεις, οι οποίες υποστηρίζονται από το Ιράν, είναι απαράδεκτες και ακόμα πιο κατακριτέες λόγω του ότι στοχοθέτησαν αθώους πολίτες», τόνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ο Aμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες ένας άνθρωπος σκοτώθηκε — επρόκειτο για Σύρο μετανάστη — και άλλοι 21 τραυματίστηκαν στην επίθεση. Ήταν η δεύτερη εναντίον του συγκεκριμένου αεροδρομίου μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, και έθεσε τη ζωή Αμερικανών οι οποίοι διαμένουν, εργάζονται ή διέρχονται από τη Σαουδική Αραβία σε κίνδυνο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απαίτησε οι Χούθι «να τερματίσουν αυτές τις ριψοκίνδυνες και προκλητικές επιθέσεις εκ μέρους του ιρανικού καθεστώτος» και να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος στην Υεμένη, στον οποίο επενέβη μια στρατιωτική συμμαχία υπό σαουδαραβική ηγεσία από τον Μάρτιο του 2015.

Πηγή: skai.gr