Ιράν: Απέτυχαν οι αμερικανικές κυβερνοεπιθέσεις

Οι κυβερνοεπιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του Ιράν απέτυχαν, υποστήριξε ο υπουργός τηλεπικοινωνιών της Τεχεράνης, στον απόηχο δημοσιευμάτων σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ έπληξαν συστήματα εκτόξευσης πυραύλων των Φρουρών της Επανάστασης.

«Προσπαθούν πολύ, αλλά δεν έχει υπάρξει πετυχημένο χτύπημα», έγραψε στο Twitter ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Αζάρι Ζαχρομί. Προσέθεσε πως πέρυσι η Ισλαμική Δημοκρατία εξουδετέρωσε «33 εκατομμύρια επιθέσεις».

Τα νεότερα αμερικανικά πλήγματα φέρεται να έλαβαν χώρα την Πέμπτη, αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την εντολή για αεροπορικές επιδρομές. Η «Washington Post» και το Associated Press μετέδωσαν πάντως πως οι κυβερνοεπιθέσεις έθεσαν εκτός λειτουργίας τα ιρανικά συστήματα.

Η ένταση ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την δολιοφθορά σε έξι πετρελαιαγωγά πλοία στον Κόλπο του Ομάν – που οι ΗΠΑ αποδίδουν στο περσικό κράτος – και την κατάρριψη αμερικανικού drone από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Οι βομβαρδισμοί που ακύρωσε ο κ. Τραμπ θα ήταν αντίποινα για αυτές τις ενέργειες.

Ο κ. Αζάρι Ζαχρομί χαρακτήρισε «κυβερνο-τρομοκρατία» τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνοντας αναφορά στον ιό Stuxnet.

Ο Stuxnet, που πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, έπληξε τις υποδομές του ιρανικού πυρηνικού σταθμού εμπλουτισμού ουρανίου στο Νατάνζ το 2007, αν και ανακαλύφθηκε τρία χρόνια αργότερα.

Πηγή: skai.gr