Εισβολή εθνικιστών στη Βουλή Γεωργίας ενώ ήταν μέσα βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Εθνικιστές εισέβαλαν πριν λίγη ώρα στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, την ώρα που βρίσκονταν μέσα δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Σαρακιώτης, όπως ενημερώνει ο δημοσιογράφος Στραύρος Τζίμας που βρίσκεται στο σημείο.

Περίπου 200 άνθρωποι απέκλεισαν και κατέλαβαν το κτήριο της Βουλής. Δεν είναι σαφές ποιες είναι οι προθέσεις τους αν και δεν έχουν σημειωθεί έκτροπα.


Στόχος τους ήταν δύο βουλευτές από την Ρωσία που επισκέπτονταν την Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης της ορθοδοξίας. Οι καταληψίες απαίτησαν την αποχώρηση των ρώσων πολιτικών από το γεωργιανό έδαφος και φώναξαν συνθήματα κατά του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην συνέχεια οι ρώσοι βουλευτές μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όμως εκατοντάδες διαδηλωτές έζωσαν το κτήριο και συνέχισαν την κινητοποίησή τους.

Στην συνέλευση, που έχει ιστορία 25 ετών και ασχολείται με τα προβλήματα χριστιανικών κοινοτήτων, συμμετέχουν βουλευτές από πολλές ορθόδοξες χώρες, όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία.

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Γεωργία και Ρωσία είναι χρόνια τεταμένες.

Έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr