Δαμασκός: Τουλάχιστον 25 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Eικοσι πέντε άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές αεροσκαφών του συριακού καθεστώτος της συμμάχου της Δαμασκού Ρωσίας, σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστικών δυνάμεων, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι 13 από τα θύματα σκοτώθηκαν σε επιδρομές του καθεστώτος στην πόλη Τζαμπάλ στην επαρχία Ιντλίμπ, από τα τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών στη χώρα, το οποίο βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στο στόχαστρο σχεδόν καθημερινών βομβαρδισμών από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι ρωσικά αεροσκάφη Sukhoi βομβάρδισαν την Τζαμπάλ. Ρωσικά αεροσκάφη επίσης συμμετείχαν στις αεροπορικές επιδρομές των πόλων Χαν Σειχούν, Κφαρ Μπατίχ και άλλα χωριά, όπου τουλάχιστον 12 ακόμη σκοτώθηκαν σύμφωνα με διασώστη.

Τα μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη», οι εθελοντές διασώστες στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, έκαναν λόγο για 20 νεκρούς σήμερα από τις επιδρομές σε διάφορες πόλεις της Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι 39 ακόμη άμαχοι τραυματίστηκαν.

Ο συριακός στρατός με τη στήριξη της Ρωσίας έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες επιχείρηση για την εκδίωξη των ανταρτών από το τελευταίο τους προπύργιο στην επαρχία Ιντλίμπ με αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες μάχες εξαιτίας των οποίων δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Διασώστες αναφέρουν ότι από τα τέλη Απριλίου περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, με τουλάχιστον τους μισούς από τα θύματα να είναι άμαχοι.