Κλείσιμο

Βρετανία: Δημόσια ομολογία του Μάικλ Γκόουβ για συστηματική χρήση κοκαΐνης

Δημόσια ομολογία του Μάικλ Γκόουβ, ενός από τα φαβορί για την ηγεσία του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος, για συστηματική χρήση κοκαΐνης όταν ήταν νεότερος.

Όπως  παραδέχθηκε την Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, είχε χρησιμοποιήσει κοκαΐνη και «μετανιώνει πολύ» για τη λήψη της ναρκωτικής ουσίας «σε αρκετές περιπτώσεις».

Η εφημερίδα Daily Mail ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Γκόουβ είχε κάνει χρήση κοκαΐνης σε κοινωνικές συναντήσεις όταν ήταν νεαρός δημοσιογράφος. 

«Ήταν λάθος. Κοιτάζω πίσω και νομίζω ότι θα ήθελα να μην το είχα κάνει» είπε ο βρετανός υπουργός. «Ήταν πριν από 20 χρόνια και ναι, ήταν ένα λάθος. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα λάθη του παρελθόντος σας καθιστούν ακατάλληλους» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο βρετανός υπουργός είπε ότι ελπίζει ότι η αποκάλυψη αυτή δεν θα τον εμποδίσει να είναι ο διάδοχος της Τερέζας Μέι στην πρωθυπουργία.

«Προφανώς εναπόκειται στους συναδέλφους μου στο κοινοβούλιο και τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος να αποφασίσουν αν θα είμαι ο επικεφαλής» σημείωσε. «Νομίζω ότι όλοι οι πολιτικοί έχουν ζωές πριν από την πολιτική» τόνισε όμως ο Γκοόυβ. 

Πηγή: skai.gr