Βίντεο - ντοκουμέντο μέσα από τη φυλακή δείχνει έναν αδυνατισμένο Ασάνζ

Βίντεο το οποίο απεικονίζει για πρώτη φορά τον ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς στο νότιο Λονδίνο, έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Ruptly.

Στο βίντεο ο Τζούλιαν Ασάνζ εμφανίζεται να συζητά με έναν συγκρατούμενό του, ενώ σε άλλο σημείο του βίντεο, ο ιδρυτής των Wikileaks διακρίνεται μέσα σε ένα κελί που περιλαμβάνει ένα κρεβάτι με μπλε στρώμα καθώς επίσης και άλλα σημεία του εσωτερικού περιβάλλοντος της φυλακής.

Δεν είναι σαφές αν αυτό πρόκειται για το κελί του Ασάνζ, ωστόσο το βίντεο φαίνεται να έχει ληφθεί πριν ο Ασάνζ μεταφερθεί στην ιατρική πτέρυγα της φυλακής, την προηγούμενη εβδομάδα , έπειτα από την επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WikiLeaks, ο ιδρυτής της έχει αδυνατίσει δραματικά και δεν ήταν καν σε θέση να μιλήσει.

Παρά το γεγονός ότι η ψηφιακή ένδειξη της κάμερας δείχνει 2007, το βίντεο έχει επιβεβαιωμένα κινηματογραφηθεί μέσα από τις φυλακές Μπέλμαρς, όπου ο Ασάνζ οδηγήθηκε τον Απρίλιο του 2019.
  
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο έχει περιέλθει σε γνώση του Ασάνζ.