Σουδάν: Λιγότεροι από 46 οι νεκροί στις ταραχές αναφέρει το υπ. Υγείας

Ο απολογισμός των επεισοδίων στο Σουδάν δεν ξεπερνά τους 46 νεκρούς, υποστήριξε στέλεχος του υπουργείου Υγείας της αφρικανικής χώρας, σύμφωνα με τηλεγράφημα που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA νωρίς σήμερα.

Η πληροφορία μεταδόθηκε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση μιας οργάνωσης Σουδανών γιατρών, που πρόσκειται στο κίνημα διαμαρτυρίας, ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 108 μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων στον Νείλο.

Οι στρατηγοί που κατέλαβαν την εξουσία την 11η Απριλίου, ανατρέποντας τον αυταρχικό πρόεδρο Όμαρ Ελ Μπασίρ εξαπέλυσαν τη Δευτέρα κύμα άγριας καταστολής, που άρχισε με έφοδο στον καταυλισμό των διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν για καιρό καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο κτήριο του γενικού επιτελείου, απαιτώντας να παραδοθεί η εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση.

Η χώρα μοιάζει να βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην αστάθεια, καθώς το κίνημα απορρίπτει την προσφορά των στρατηγών για «διάλογο» και εκφράζονται φόβοι πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι αποσύρει το μη απολύτως απαραίτητο πολιτικό προσωπικό του, η πρεσβεία της Βρετανίας λαμβάνει παρόμοιο μέτρο και προτρέπει τους υπηκόους του ΗΒ να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα.