Ακτιβιστές διέκοψαν ομιλία του Σόιμπλε για να αναρτήσουν πανό (video)

Μια απρόσμενη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν 20 νεαροί ακτιβιστές στο γερμανικό κοινοβούλιο την Τρίτη την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε ο οποίος μιλούσε σε τετραήμερη εκδήλωση με θέμα «Νεολαία και Κοινοβούλιο».

Οι ακτιβιστές που μάχονται για το κλίμα σηκώθηκαν και μπροστά στο βήμα της Βουλής σήκωσαν πανό που έγραφε: «Η πολιτική σας για το κλίμα ισούται με Καταστροφή».

Παράλληλα, πολλοί νέοι και νέες ξάπλωσαν στο έδαφος του Κοινοβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα, ακόμα και όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας απομάκρυνε το πανό εκείνοι παρέμειναν στο έδαφος.


Η συγκεκριμένη δράση συμπεριλαμβάνεται στο κίνημα «Παρασκευές για το μέλλον», το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της 16χρονης Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία. Το κίνημα αυτό αποτελείται από φοιτητές από όλο τον κόσμο που παρακάμπτουν το σχολείο και πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να αναγνωρίσουν την κλιματική αλλαγή ως έκτακτη ανάγκη και να υποστηρίξουν πολιτικές που θα καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτός ήταν ένας τρόπος για να ασκήσουν πίεση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και να τονίσουν την αποτυχία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον ακτιβιστή Μαξιμίλιαν Ρέιμερς.

«Δεν βλέπουμε αυτό το συνασπισμό να λαμβάνει σοβαρά υπόψη την σοβαρότερη κρίση της ανθρωπότητας», εξήγησε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο Σόιμπλε συμβόλιζε την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr