Ολλανδία: Δεν υποβλήθηκε σε ευθανασία η 17χρονη με ψυχολογικά τραύματα

Μία 17χρονη που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα εξαιτίας βιασμού και αναφέρθηκε στα διεθνή ΜΜΕ όπως και από το skai.gr ότι υπεβλήθη σε «νόμιμη ευθανασία» φέρεται να πέθανε στο σπίτι της οικογένειας της μετά την άρνηση της να φάει ή να πιει.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος βοήθησε την 17χρονη προκειμένου να τερματίσει τη ζωή της. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η Νόα Ποθόβεν για αρκετά χρόνια ήταν σε θεραπεία για βαριά κατάθλιψη και ανορεξία και είχε κάνει απόπειρες αυτοκτονίας στο παρελθόν πέθανε στο σπίτι τον γονιών της στις 2 Ιουνίου.

ΜΜΕ από την Αυστραλία, την Βρετανία και την Ιταλία, παρουσίασαν την περίπτωση της 17χρονης ως νόμιμη ευθανασία σε ολλανδική κλινική, η οποία βοηθά ασθενείς να θέσουν νόμιμα τέρμα στη ζωή τους εξαιτίας ασθενειών.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στην πραγματικότητα δεν είναι ξεκάθαρο πως ακριβώς πέθανε η κοπέλα. Δεν έχουν δοθεί επίσημα τα αίτια θανάτου και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπήρξε ευθανασία ή βοήθεια σε αυτοκτονία, οι οποίες είναι νόμιμες στην Ολλανδία αλλά υπάγονται σε αυστηρούς περιορισμούς.





Πηγή: skai.gr