Πεντάγωνο εναντίον Λευκού Οίκου: Δεν θα πολιτικοποιηθούμε

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ξεκαθάρισε στον Λευκό Οίκο ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα πολιτικοποιηθούν, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, μετά το ζήτημα που προκλήθηκε από τις οδηγίες αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ προς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ώστε το πολεμικό πλοίο USS John S. McCain να μην είναι θεατό, στην διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το Γραφείο Στρατιωτικών Θεμάτων του Λευκού Οίκου φέρεται να έδωσε οδηγίες στον 7ο Ναυτικό Στόλο των ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρχει περιορισμένη θέαση του πολεμικού πλοίου USS John S. McCain, που έχει το όνομα του θανόντα βετεράνου γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν, κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου Τραμπ στην Ιαπωνία, την περασμένη εβδομάδα.

Το πλοίο φέρει το όνομα προς τιμήν του πατέρα και του παππού του θανόντα γερουσιαστή.

Παρά το γεγονός ότι η αναφερόμενη οδηγία δεν υλοποιήθηκε, όταν Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του ναυτικού έμαθαν για την προέλευσή της, το περιστατικό αυτό ανέδειξε ερωτηματικά σχετικά με την προσπάθεια πολιτικοποίησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες δεν εμπλέκονται παραδοσιακά στις πολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ