Ντιμιτρόφ για άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα-Σκόπια:Μεγάλη ημέρα για διπλωματία

Μια μεγάλη ημέρα για τη διπλωματία, και ακόμη μεγαλύτερη για τους πολίτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, χαρακτηρίζει το άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ. 

«Η σημερινή ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας σηματοδοτεί επίσημα την αναβάθμιση των Γραφείων Συνδέσμου στα Σκόπια και την Αθήνα σε Πρεσβείες. Μια μεγάλη ημέρα για τη διπλωματία, και ακόμη μεγαλύτερη για τους πολίτες μας» γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και καταλήγει: «Xronia polla ?? ????? ??????».
 
Εξάλλου, με αφορμή την έκθεση προόδου για την Βόρεια Μακεδονία ο Νίκολα Ντιμιτρόφ έδωσε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard. Στο ερώτημα αν η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πρότυπο στα Βαλκάνια, όπως για παράδειγμα για Σέρβους και Κοσοβάρους ο υπουργός απαντά: «Αν σταλεί το μήνυμα ότι κάτι που έμοιαζε αδιανόητο, όπως μια συμφωνία μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας, επιβραβεύεται, τότε αυτό θα έχει αντίκτυπο στην περιοχή». 
«Εμάς πάντως δεν μας ενδιαφέρει η δημιουργία μεγάλων κρατών στα Βαλκάνια, αλλά η ενδυνάμωση της Ευρώπης. Κατά κάποιο τρόπο όμως Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία "μεγάλωσαν" με τη Συμφωνία χωρίς να μετατοπιστούν σύνορα. Το πώς συμπεριφέρεσαι στο γείτονά σου, λέει πολλά για εσένα τον ίδιο» προσθέτει.

Πηγή: ΑΜΠΕ - DW