Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον «άνθρωπο» του στις ΗΠΑ;

Σε σειρά εκτελέσεων φέρεται να προχώρησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν για την αποτυχημένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα μεγάλης εφημερίδας της Νότιας Κορέας. 

Η εφημερίδα, που επικαλείται ανώνυμη πηγή, υποστηρίζει ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε εντολή να σταθεί μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα τον περασμένο Μάρτιο ο ειδικός απεσταλμένος της στις ΗΠΑ, Κιμ Χιοκ Τσολ και τέσσερις ακόμη διαπραγματευτές από το υπουργείο Εξωτερικών, οι οποίοι συμμετείχαν στην σύνοδο με τις ΗΠΑ στο Ανόι. Τότε ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφυγαν πριν καν ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις. 

Σύμφωνα με τους New York Times ο Κιμ Χιοκ Τσολ κατηγορήθηκε ότι «τον κέρδισαν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές για να προδώσει τον ανώτατο ηγέτη».

Οι πληροφορίες του δημοσιεύματος δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από την Νότια Κορέα. Ωστόσο, αρκετές φορές στο παρελθόν είχαν αναφερθεί εκτελέσεις αξιωματούχων, οι οποίοι χάνονταν από την δημόσια ζωή αλλά στη συνέχεια επανεμφανίζονταν με νέο ρόλο.    

Πηγή: skai.gr