Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 29 κρατούμενοι νεκροί μετά από βίαιες συγκρούσεις

Τουλάχιστον 29 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και 19 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα στη Βενεζουέλα σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σε φυλακή μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη δυτική πόλη Ακαρίγια, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Όσκαρ Βαρέλο, επικεφαλής της δημόσιας ασφάλειας για την πολιτεία Portuguesa, δήλωσε ότι τουλάχιστον 19 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαων περιστατικών. 

Η βία ξέσπασε όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (FAES) προσπάθησαν να σταματήσουν ένα «μαζικό» ξέσπασμα που εκδηλώθηκε, σύμφωνα με τον επικεφαλής δημόσιας ασφάλειας της πολιτείας Portuguesa.

Η συγκεκριμένη φυλακή στην Aκαρίγια, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί 250 ανθρώπους, αλλά σήμερα έχει περίπου 540 κρατούμενους, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μια ομάδα δικαιωμάτων των κρατουμένων, η Una Ventana a la Libertad, δήλωσε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι αξιωματικοί προσπάθησαν να διασώσουν τους επισκέπτες που κρατούνταν ως όμηροι από τους κρατούμενους την Πέμπτη.

Η Βενεζουέλα έχει βιώσει αρκετές βίαιες συγκρούσεις στις φυλακές τα τελευταία χρόνια. Τον Μάρτιο του 2018, 68 κρατούμενοι πέθαναν σε πυρκαγιά σε φυλακή της αστυνομίας.

Τον Αύγουστο του 2017, τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε μια εξέγερση σε φυλακή στη νότια Βενεζουέλα
Πηγή: skai.gr