Ακόμα 1.500 αμερικανούς στρατιώτες στέλνει ο Τραμπ στην Μέση Ανατολή

Την αποστολή επιπλέον 1.500 αμερικανών στρατιωτών στην Μέση Ανατολή ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω αυξανόμενης έντασης με το Ιράν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως οι δυνάμεις θα έχουν «επί το πλείστον προστατευτικό» ρόλο, δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι στρατιώτες αναμένεται να μεταφερθούν στην Μέση Ανατολή τις επόμενες εβδομάδες και θα αναλάβουν πρωτίστως καθήκοντα «αμυντικής φύσεως», σύμφωνα με το ειδοποιητήριο που έστειλε ο Λευκός Οίκος στο Κογκρέσο και μεταδίδει το Associated Press.

Η αποστολή τους θα περιλαμβάνει προστασία των αμερικανικών δυνάμεων που ήδη επιχειρούν στην περιοχή και η διασφάλιση της ελευθερίας πλεύσης, σύμφωνα με το AP.

Η Τεχεράνη έχει απειλήσει ότι θα φράξει το στενό του Ορμούζ, από όπου περνά μεγάλο μέρος των παγκόσμιων εξαγωγών πετρελαίου, ως αντίποινα για την αμερικανική πίεση, η οποία έχει αιχμή βαρύτατες εμπορικές κυρώσεις.

Πηγές του πρακτορείου Reuters ανέφεραν πως η αμερικανική δύναμη περιλαμβάνει μηχανικούς του στρατού.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει
στην Μέση Ανατολή αεροπλανοφόρο με συνοδευτικά πλοία, συστοιχίες πυραύλων Patriot και αποβατικές δυνάμεις, επικαλούμενες ενδείξεις πως το Ιράν σχεδιάζει επιθέσεις σε αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

Το Πεντάγωνο ήδη διαθέτει περισσότερους από 6.000 ένστολους στο Ιράκ και την Συρία.

Αυτή την εβδομάδα ο κ. Τραμπ προειδοποίησε επανειλημμένα το Ιράν ότι θα συντριβή εάν διανοηθεί να συγκρουστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Τεχεράνη έχει χαρακτηρίσει αβάσιμες και ανάξιες σχολιασμού τις απειλές του αμερικανού προέδρου.
Πηγή: skai.gr