Πάνω από 360 gay ζευγάρια παντρεύτηκαν μέσα σε μια μέρα στην Ταϊβάν (vid)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Ταϊβάν, κατά την διάρκεια μαζικών γάμων ατόμων του ίδιου φύλου.

Οι γάμοι αυτοί, πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στην ιστορία της χώρας, έρχονται μια εβδομάδα αφότου το κοινοβούλιο της χώρας νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και δύο χρόνια μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ταϊβάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει των στοιχείων της κυβέρνησης, περισσότερα από 360 είναι τα ζευγάρια παντρεύτηκαν.

Οι νεόνυμφοι φιλήθηκαν μπροστά στις κάμερες προτού επιδείξουν με περηφάνια την άδεια γάμου τους και τις νέες ταυτότητές τους στις οποίες ο σύντροφός τους εμφανίζεται ως σύζυγός τους.

Η ευφορία και η συναισθηματική φόρτωση μεταξύ της γκέι κοινότητας του νησιού ήταν εμφανής καθώς τα νεόνυμφα ζευγάρια περπάτησαν σε ένα χαλί στα χρώματα του ουράνιου τόξου μέχρι ένα γειτονικό πάρκο υπό τα βλέμματα των οικογενειών και των φίλων τους καθώς και διπλωματών και δημοσιογράφων.

Ο Τσι Τσία-Ουέι, ο ακτιβιστής που έφερε το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο το 2017 έκρινε υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων, συνεχάρη τα ζευγάρια.

«Είναι ένα δικαίωμα το οποίο αξίζουμε εδώ και καιρό», τόνισε φορώντας μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συμβολίζει παγκοσμίως το κίνημα της γκέι κοινότητας.

«Ελπίζω η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ταϊβάν να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε άλλες χώρες στην Ασία», πρόσθεσε.

Yπενθυμίζεται πως η Ταϊβάν είναι η πρώτη χώρα της Ασίας που νομιμοποιεί τον gay γάμο.

 Πηγή Βίντεο: BBC
Πηγή: BBC-ΑΠΕ