Αναβολή στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το Brexit

Αναβλήθηκε η κατάθεση στη Βουλή των Κοινοτήτων του νομοσχεδίου περί της Συμφωνίας Αποχώρησης που είχε προαναγγείλει για την Παρασκευή η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η συμπερίληψη στο νομοσχέδιο πρόβλεψης για ψηφοφορία στη Βουλή για το κατά πόσο θα πρέπει να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις ακόμα και από μετριοπαθείς Συντηρητικούς βουλευτές και υπουργούς, που κορυφώθηκαν με τη χθεσινοβραδινή παραίτηση της ηγέτιδος της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρια Λέντσομ.

Όπως ανακοινώθηκε το πρωί, η κυβέρνηση ελπίζει να υποβάλει το νομοσχέδιο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Δε διευκρινίστηκε επίσης κατά πόσο θα ισχύσει η 7η Ιουνίου ως ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου, όπως είχε προαναγγελθεί.

Η αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου δημιούργησε αμφιβολίες για το κατά πόσο η κα Μέι θα επιμείνει σε αυτό μετά από τις αντιδράσεις. Πληροφορίες από την Ντάουνινγκ Στριτ, ωστόσο, αναφέρουν ότι πρόθεση εξακολουθεί να είναι η κατάθεσή του. Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αλλαγών στο περιεχόμενό του, ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο