Η Panasonic σταματά συναλλαγές με την Huawei λόγω των περιορισμών Τραμπ

Η Panasonic αποφάσισε να διακόψει την παροχή ορισμένων υλικών στην Huawei προκειμένου να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες, επιφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών.

Ο ιαπωνικός όμιλος ανακοίνωσε πως έστειλε «εσωτερική ειδοποίηση» στα τμήματά της, ζητώντας αναστολή συναλλαγών με την Huawei και τις 68 θυγατρικές της για τις οποίες η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει απαγορεύσεις.

Το μπλόκο της Panasonic αφορά προϊόντα της Huawei που αποτελούνται τουλάχιστον κατά 25% από αμερικανική τεχνολογία, λογισμικό ή υλικά.

Η Panasonic, που μεταξύ άλλων κατασκευάζει μπαταρίες για αυτοκίνητα και υλικά για έξυπνες συσκευές, δεν διευκρίνισε ποια υλικά που παρέχει στην Huawei θα επηρεαστούν από την διακοπή αγοραπωλησιών.

Η κίνηση της ιαπωνικής εταιρείας έρχεται λίγες ώρες αφότου ο βρετανικός κατασκευαστής τσιπ Arm ανέφερε πως θα σταματήσει να πωλεί σημαντικά τεχνολογικά προϊόντα στην Huawei.

Την Δευτέρα η Google ενημέρωσε πως θα μπλοκάρει την πρόσβαση καινούργιων φορητών της Huawei σε κομβικές υπηρεσίες του λειτουργικού συστήματος Android, όπως οι εφαρμογές Gmail και Google Maps.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Huawei πως έχει βοηθήσει το Ιράν να παρακάμψει κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί για το πυρηνικό και πυραυλικό του πρόγραμμα, ενώ παράλληλα κατηγορεί την κινεζική εταιρεία ότι λειτουργεί ως δυνητικός κατασκοπευτικός βραχίονας για λογαριασμό του Πεκίνου.

Ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού έχει προειδοποιήσει πως η Ουάσιγκτον έχει υποτιμήσει την Huawei.
Πηγή: skai.gr