Βρετανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμαχίας του Φάρατζ με Σαλβίνι και Λεπέν

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμαχίας με τον Ματέο Σαλβίνι, τη Μαρίν Λεπέν και τα άλλα συντηρητικά ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη (Ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα: Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας - ENF), αφήνει το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ. 

Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας, κάλεσε το νεοϊδρυθέν Κόμμα του Brexit να συμμετάσχει στην ευρωομάδα του το Σάββατο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «περιμένει» τον Φάρατζ. «Περιμένω τον Νάιτζελ Φάρατζ. Μπορούμε να συνεργαστούμε, ελπίζω», δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC ο Σαλβίνι, απαντώντας καταφατικά όταν ρωτήθηκε αν θέλει το Κόμμα του Brexit να ενταχθεί στο ENF. 

Ο κ. Φάρατζ είχε υποστηρίξει ότι είχε ιδρύσει το Κόμμα του Brexit για να αποστασιοποιηθεί από την όλο και πιο εξτρεμιστική κατεύθυνση του προηγούμενου κόμματός του Ukip. Το νέο κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των Ευρωεκλογών – παρότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι του «παραμένουν στο σκοτάδι» για άλλα θέματα πέραν των θέσεων του για την ΕΕ.  Μια συμμαχία Φάρατζ – Σαλβίνι – Λεπέν αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στο ευρωσκεπτιστικό στρατόπεδο. 

Πηγή: skai.gr