Δισεκατομμυριούχος χάρισε 40 εκατομμύρια σε απόφοιτους για τα δάνεια (vid)

Αξέχαστη θα μείνει η χθεσινή ημέρα στους φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Μούρχάουζ στην Ατλάντα της Τζόρτζια καθώς αφροαμερικανός μεγαλοεπενδυτής σε ομιλία του δεσμεύτηκε να αποπληρώσει τα φοιτητικά δάνεια όλων των φοιτητών ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στα 40 εκατ. δολάρια.

Ο 56χρονος Ρόμπερτ Φ. Σμιθ, ένας Αφροαμερικανός επιχειρηματίας - η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 4,4 δισ. δολάρια - ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια όλων των φοιτητών και των γονιών τους.

Η ανακοίνωση αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία των 400 περίπου φοιτητών και των οικογενειών τους που υποδέχτηκαν το νέο με μεγάλο ενθουσιασμό όπως ήταν αναμενόμενο.



«Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε αυτή τη χώρα, θα βάλουμε λίγα καύσιμα στο λεωφορείο σας», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, αναφερόμενος στο ταμείο που δημιούργησε η οικογένειά του για να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια των απόφοιτων του 2019.

«Γνωρίζω ότι η τάξη μου, αυτή του 2019, θα φροντίσει να το ξεπληρώσει αυτό στο μέλλον», επεσήμανε παρακινώντας τους απόφοιτους σε πράξεις κοινωνικής προσφοράς, ώστε να ωφεληθεί και η επόμενη γενιά.



Σημειώνεται ότι ο Σμιθ βρισκόταν στην τελετή αποφοίτησης αυτού του πανεπιστημίου όπου φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί για να παραλάβει ένα τιμητικό δίπλωμα.

Οι φοιτητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και τον κατονομάζουν «MVP», «Most Valuable Player», μιας και η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία του τον καθιστά τον «πολυτιμότερο παίκτη».
Πηγή: skai.gr