Κλείσιμο

Γκιουρτσάνι: Διεφθαρμένο γουρούνι ο Στράχε - Αδελφικός φίλος του Όρμπαν

«Διεφθαρμένο γουρούνι», «αγαπημένο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς» και «αδελφικό φίλο του Όρμπαν» χαρακτήρισε το Σάββατο τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ο επικεφαλής του ουγγρικού κόμματος Δημοκρατικός Συνασπισμός Φέρεντς Γκιουρτσάνι. 

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, ο Γκιουρτσάνι έβαλλε και κατά των Μαρίν Λεπέν και Ματέο Σαλβίνι, δηλώνοντας ότι «οι οικονομικές επαφές της Λεπέν με Ρώσους είναι γνωστές», όπως και «οι αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές του Σαλβίνι». 

«Αυτοί οι εθνικιστές λαϊκιστές, ιστορικοί απατεώνες, στην πραγματικότητα, έχουν μόνο ένα πρόβλημα με τις Βρυξέλλες, δηλαδή ότι δεν μπορούν να κλέψουν ανεμπόδιστα» σχολίασε δηκτικά. 

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPO) και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είχαν συναντηθεί στις αρχές Μαΐου, και είχαν διακηρύξει το στόχο τους «να αλλάξουν την Ευρώπη» στις ευρωεκλογές. 

Το σκάνδαλο που οδήγησε τον καγκελάριο Κουρτς να διακόψει τη συνεργασία με τον Στράχε ξέσπασε αργά την Παρασκευή μετά το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, το οποίο δείχνει τον Στράχε να προτείνει την παροχή κρατικών συμβάσεων για έργα υποδομών σε μια γυναίκα που εμφανίζεται ως πλούσια από τη Ρωσία και εν δυνάμει δωρήτρια του ακροδεξιού πολιτικού

Πηγή: skai.gr