Κλείσιμο

Ο μακελάρης του Κράιστσερτς είχε επαφές με ηγέτη της αυστριακής Ακροδεξιάς

Στενή επικοινωνία με τον Μπρέντον Τάραντ, τον μακελάρη της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας με τους 51 νεκρούς, είχε ο ηγέτης της αυστριακής ακροδεξιάς Μάρτιν Σέλνερ. 

Σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ, οι δυο άνδρες είχαν πυκνή διαδικτυακή αλληλογραφία και σχεδίαζαν να κανονίσουν να βγουν για «καφέ ή μπύρα», κάτι που ενδέχεται να έγινε. 

Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Σέλνερ, «το νέο πρόσωπο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς», διέγραψε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του ίδιου και του Τάραντ λίγες μόνο ώρες πριν οι αυστριακές αρχές κάνουν έρευνα στο σπίτι του το Μάρτιο, αλλά βρέθηκαν καταγραφές των διαγραμμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή του. Ο 30χρονος Σέλνερ, ισχυρίζεται ότι κράτησε τις καταγραφές για να τις παρουσιάσει στην αστυνομία, παρόλο που είχε αρχικά ενημερώσει τις αρχές ότι η επικοινωνία του με τον Τάραντ περιοριζόταν σε μια «ευχαριστήρια σημείωση» για ποσό 1.500 ευρώ που μακελάρης είχε δωρίσει στην ακροδεξιά οργάνωσή του (Identitare Bewegung Osterreichs - IBO).

Martin Sellner leader of Austria's Identitarian Movement
Μάρτιν Σέλνερ

Σύμφωνα με τις αναφορές των ΜΜΕ, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Σέλνερ καλεί τον Τάραντ για «καφέ ή μπύρα» αν επισκεφθεί ποτέ τη Βιέννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάραντ κράτησε αεροπορικό εισιτήριο για την επίσκεψη στην Αυστρία την αμέσως επόμενη μέρα, παρόλο που ο ακροδεξιός ηγέτης αρνείται σήμερα ότι οι δύο τους συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο. Οι αυστριακές αρχές ερευνούν σε βάθος τις επικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά αρχεία του Σέλνερ για να εξακριβώσουν το πόσο στενές ήταν οι σχέσεις των δύο ανδρών. 

Πηγή: skai.gr