Γερμανία: Kι άλλα πτώματα χτυπημένα από βέλη- Τι εξετάζουν οι αρχές

Το κουβάρι μιας ιδιαιτέρως παράδοξης υπόθεσης προσπαθούν να λύσουν τα τελευταία 24ωρα στην Γερμανία οι αστυνομικές αρχές έπειτα από την εύρεση πτωμάτων τα οποία φέρουν χτυπήματα από βαλλίστρα.

Η είδηση έγινε γνωστή το προηγούμενο Σάββατο όταν και οι αρχές στην πόλη της Βαυαρίας εντόπισαν τρία πτώματα, δύο γυναικών και ενός άνδρα ηλικίας περί τα 30 και 50 αντίστοιχα, χτυπημένα από βέλη βαλλίστρας σε κεφάλι, αυχένα αλλά και καρδιά, σε δωμάτιο χόστελ στο Πασσάου. 

Μόλις δύο 24ωρα αργότερα, τα πτώματα δύο γυναικών ηλικίας περίπου 30 ετών, χτυπημένα με βέλη βαλλίστρας, εντοπίστηκαν στην πόλη Γουίτινγκεν, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά από το Πασσάου. 

Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν οι πέντε συνολικά θάνατοι που σημειώθηκαν συνδέονται μεταξύ τους.

Λάτρεις μεσαιωνικών όπλων


Σημαντικό στοιχείο το οποίο και εγείρει προβληματισμό στις αρχές είναι το γεγονός πως οι τρεις πρώτοι νεκροί επιβεβαιώθηκε πως είχαν έντονο ενδιαφέρον γύρω από τα πολεμικά όπλα της εποχής του Μεσαίωνα.

Την ίδια ώρα εξίσου προβληματισμό εγείρει και το γεγονός πως  ο άνδρας και η μια γυναίκα βρέθηκαν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, πιασμένοι χέρι-χέρι σχεδόν σαν να προσδοκούσαν αυτό που θα τους συμβεί ενώ η δεύτερη γυναίκα βρέθηκε πεσμένη στο πάτωμα του δωματίου, σε κοντινή απόσταση από το κρεβάτι.

Μάλιστα οι πρώτες ενδείξεις πιστοποιούν το ότι δεν υπήρχαν σημάδια αντίστασης και κατά πάσα πιθανότητα δεν εμπλέκονται άλλα άτομα στο περιστατικό.

Ζήτησαν οι ίδιοι να πεθάνουν (;)

 Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα οι αρχές φαίνεται πως δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο τα θύματα να έχουν επιζητήσει τα ίδια τον θάνατο τους με ένα εξ αυτών να προβαίνει στις δολοφονίες των υπολοίπων και εν συνεχεία να αυτοκτονεί.

Η σχέση μεταξύ των νεκρών δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ενώ τα αποτελέσματα των αυτοψιών που αναμένονται την Πέμπτη εκτιμάται πως θα δώσουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.

Πληροφορίες από: BBC, Daily Mail, 
Πηγή: skai.gr