Σφαγή σε χριστιανική εκκλησία στην Μπουρκίνα Φάσο

Έξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν έξω από καθολική εκκλησία στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την δράση ακραίων ισλαμιστών την αφρικανική χώρα.

Η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στην κωμόπολη Νταμπλό, ενώ οι πιστοί αποχωρούσαν από τον ναό μετά την λειτουργία. Είκοσι έως 30 άνδρες περικύκλωσαν το κτήριο και άνοιξαν πυρ.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ένας ιερέας.

Εν συνεχεία οι δράστες πυρπόλησαν την εκκλησία, λήστεψαν το φαρμακείο και άλλα καταστήματα και διέφυγαν, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο δήμαρχος της Νταμπλό.

Πρόκειται για την δεύτερη αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών σε διάσημα δύο εβδομάδων. Τον προηγούμενο μήνα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επίθεσης σε εκκλησία διαμαρτυρόμενων στην πόλη Σιλγκάντζι.

Η Μπουρκίνα Φάσο έχει βιώσει απότομη αύξηση των επιθέσεων με θρησκευτικά κίνητρα τους τελευταίους μήνες. Τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επαρχίες που συνορεύουν με το γειτονικό Μαλί, όμως η βία δεν έχει αποκλιμακωθεί.

Υπάρχουν φόβοι πως ομάδες
που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος και στην αλ-Κάιντα και εδρεύουν στο Μαλί περνούν τα πορώδη σύνορα σε μία προσπάθεια να εξαπλώσουν την ζώνη επιρροής τους.

Στο στόχαστρο των φανατικών έχουν επίσης βρεθεί δάσκαλοι και καθηγητές.

Περίπου το 55% του πληθυσμού της Μπουρκίνα Φάσο είναι μουσουλμάνοι, ενώ το ένα τέταρτο είναι χριστιανοί.
Πηγή: skai.gr