Ανεβαίνει η ένταση στην Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις βλημάτων από τον Κιμ

Βλήματα άγνωστης ταυτότητας εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Νότου, σε μία ακόμα ένδειξη πως η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο αυξάνεται μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον ανώτατο ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν.

Η εκτόξευση έρχεται πέντε ημέρες αφότου ο κ. Κιμ παρακολούθησε την δοκιμή πολλών πυραύλων και ρουκετών στα ανατολικά παράλια του Βορρά.

Η νεότερη εκτόξευση έγινε στην περιοχή Σίνο-ρι, όπου η Πιονγκγιάνγκ τηρεί βάση με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς τύπου Nodong, όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού κατέπεσαν τα βλήματα, ούτε για τις δυνατότητές τους.

Εάν η Πιονγκγιάνγκ επιστρέψει
στην δοκιμή πυραύλων μεσαίου ή μεγάλου βεληνεκούς, θα συνιστά ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ουάσιγκτον ότι στρέφεται μακριά από την οδό της διπλωματίας.

Το καθεστώς Κιμ είχε αναστείλει τις μεγάλες πυραυλικές δοκιμές για πάνω από έναν χρόνο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για συνεννόηση με τον κ. Τραμπ, όμως η θετική ατμόσφαιρα φαίνεται πως έχει διαλυθεί μετά την ατελέσφορη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.
Πηγή: skai.gr