Τα Γκίνες δικαίωσαν τη νοσοκόμα που έτρεξε σε μαραθώνιο με στολή εργασίας

Δικαιώθηκε τελικά, δέκα ημέρες μετά το μαραθώνιο του Λονδίνου η Βρετανή νοσοκόμα Τζέσικα Άντερσον που η Επιτροπή των βραβείων Γκίνες αρνήθηκε να της απονείμει το ρεκόρ επειδή φορούσε τη στολή εργασίας της.

Η Επιτροπή των βραβείων Γκίνες άλλαξε την αρχική της απόφαση και απένειμε το ρεκόρ στην νοσοκόμα που τερμάτισε στο μαραθώνιο σε 3 ώρες, 8 λεπτά και 22 δεύτερα φορώντας στολή νοσηλεύτριας με παντελόνι προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως η «ταχύτερη νοσοκόμα».

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η Τζέσικα έπρεπε να φοράει άσπρη ή μπλε ποδιά και καπελάκι και έτσι οι κριτές του Γκίνες δεν ενέκριναν την αμφίεσή της.

Η πληθώρα του κόσμου που στάθηκε στο πλευρό της νοσοκόμας ανάγκασε τους ιθύνοντες των Γκίνες να επανεξετάσουν τη θέση τους και τελικά να δικαιώσουν την ένσταση της Τζέσικα Άντερσον η οποία υποστήριξε πως οι άσπρες ή μπλε ποδιές έχουν καταργηθεί στα σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Αγγλίας και πως η στολή που φορούσε ήταν η στολή της εργασίας της.

«Oι οδηγίες μας ήταν ξεπερασμένες, εσφαλμένες και αντικατοπτρίζουν ένα στερεότυπο που πλέον δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και σίγουρα δεν θέλουμε να διαιωνίσουμε. Θα υιοθετήσουμε νέες γραμμές που να αντικατοπτρίζουν τα ρούχα που φορούν οι νοσηλευτές στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο» παραδέχθηκε η Σαμάνθα Φέι που είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας που διευθύνει τα ρεκόρ Γκίνες.

«Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να καθησυχάσω όλους τους ενδιαφερόμενους ότι τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες είναι απολύτως προσηλωμένα στο να διασφαλίσουν ότι τηρούνται τα υψηλότερα πρότυπα ισότητας και συμμετοχής», πρόσθεσε. 

«Ως εκ τούτου, αποζημιώνουμε ανεπιφύλακτα και αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για την κακή αντίδρασή μας στην περίπτωση της συμμετοχής της Τζέσικα Άντερσον», είπε επίσης. 

Η Τζέσικα Άντερσον αισθάνεται πλέον δικαιωμένη αλλά πιο πολύ αισθάνεται ικανοποίηση και χαρά από τους χιλιάδες ανώνυμους υποστηρικτές της. «Ήταν φοβερό το συναίσθημα να γνωρίζεις πως έχεις χιλιάδες στο πλευρό σου. Τους ευχαριστώ όλους. Αισθάνομαι δικαιωμένη και έχω δύναμη να συνεχίσω για το επόμενο ρεκόρ».
Πηγή: skai.gr