Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σκότωσε διοικητή της Χαμάς

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Λωρίδα της Γάζας μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. 

Σήμερα σε στοχευμένη επιδρομή το Ισραήλ σκότωσε διοικητή της Χαμάς και Παλαιστίνιοι δήλωσαν πως ήταν η πρώτη τέτοια ενέργεια από τον πόλεμο του 2014 στον παλαιστινιακό θύλακο.
Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως ο Χάμεντ Άχμεντ Αμπέντ Χούντρι ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά κεφαλαίων από το Ιράν σε ένοπλες παρατάξεις στη Γάζα. Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα με στόχο το αυτοκίνητό του.
 
Την ίδια στιγμή δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Ασκελόν (νότιο Ισραήλ) εξαιτίας μίας από τις δεκάδες παλαιστινιακές ρουκέτες που εκτοξεύονται από χθες Σάββατο από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εκπρόσωπός της δεν έδωσε άλλη διευκρίνιση για τα θύματα. Ο θάνατός τους ανεβάζει στους τρεις τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν με προέλευση τον παλαιστινιακό θύλακο αφότου ξεκίνησε αυτή η νέα έξαρση της βίας. Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των ισραηλινών αντιποίνων.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακο σε απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του εδάφους του.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι δύο Παλαιστίνιοι, ο Μπιλάλ αλ-Μπάνα και ο Αμπντουλάχ Αμπού αλ-Άτα, επλήγησαν από ισραηλινή επιδρομή στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Συνέχιση επιδρομών ζητά ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε σήμερα από τον στρατό της χώρας να συνεχίσει "τα μαζικά πλήγματα" εναντίον στόχων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία του γύρω από αυτόν.

"Έδωσα εντολή στον στρατό να συνεχίσει τα μαζικά πλήγματα εναντίον των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησα να ενισχυθούν οι δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης, πυροβολικό και δυνάμεις του πεζικού", τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

Διάψευση στου ισραηλινού στρατού

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε σήμερα ότι ένα βρέφος και η έγκυος μητέρα του σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που διεξήγαγε στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τον θάνατό τους.

«Η προπαγάνδα των τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλο της το μεγαλείο», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ρόνεν Μανέλις στο Twitter. «Η μητέρα και το κορίτσι οι οποίες (σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους) έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν στην πραγματικότητα από όπλα της Χαμάς», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: skai.gr -AMΠΕ