Πιο κοντά στην δεύτερη βαλίτσα του serial killer οι Αρχές στην Κύπρο

Πλάκα τσιμέντου που πιστεύεται ότι συνδέεται με την δράση του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο ανέσυραν χθες οι ερευνητές από την Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό.

Ο 35χρονος συλληφθείς, ίλαρχος στην Εθνική Φρουρά, έχει ομολογήσει πως χρησιμοποιούσε μπλοκ τσιμέντου ως βαρίδια, ώστε να βυθίζονται οι βαλίτσες όπου έκρυβε τα πτώματα θυμάτων του.

Παρόμοιο μπλοκ βρέθηκε μέσα στην αποσκευή που εντοπίστηκε στον βυθό πριν λίγες ημέρες, μέσα στην οποία ανακαλύφθηκε η σορός μίας γυναίκας. Συνεπώς οι Αρχές ελπίζουν πως βρίσκονται κοντά στην δεύτερη βαλίτσα.

Η χρήση των βαριδιών καταδεικνύει ότι ο αξιωματικός είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Έως τώρα έχει ομολογήσει την δολοφονία επτά γυναικών, περιλαμβανομένων δύο κοριτσιών ηλικίας έξι και οκτώ ετών, που ήταν κόρες άλλων θυμάτων του. Οι στόχοι του ήταν μετανάστριες, από τις Φιλιππίνες, την Ρουμανία και την Ινδία ή το Νεπάλ.

Ο βαθμός δυσκολίας των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη είναι μεγάλος καθώς το θολό νερού – μολυσμένο εξαιτίας των εξορυκτικών εργασιών στο Μιτσερό – μειώνει την ορατότητα.

Σήμερα το βράδυ θα φτάσει στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες το σύστημα ηχοεντοπισμού Sonar, το οποίο αναμένεται να τεθεί αύριο Σάββατο στην διάθεση των ερευνητών.

Άκαρπες παραμένουν εν τω μεταξύ οι έρευνες στην λίμνη «Μεμί», στο Ξυλιάτο, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται το πτώμα της 6χρονης Σιέρα.

Η δράση του 35χρονου έχει προκαλέσει σάλο στην Κύπρο, εν μέσω καταγγελιών πως η Αστυνομία δεν ενδιαφέρθηκε επαρκώς διότι οι εξαφανισμένες γυναίκες ήταν μετανάστριες.

Χθες παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, επικαλούμενος λόγους πολιτικής ευθιξίας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο. Σήμερα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με πρεσβευτές και προξένους σε μία προσπάθεια άμβλυνσης του αρνητικού κλίματος.
Πηγή: skai.gr