Γαλλία: Ξύλο, δακρυγόνα και «κύμα» συλλήψεων (Vid+pics)

Κάνοντας χρήση δακρυγόνων η γαλλική αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει μια ομάδα κουκουλοφόρων διαδηλωτών που ενώθηκαν με τα "Κίτρινα Γιλέκα" στην κεφαλή της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι.

Οι ταραχές ξέσπασαν γύρω στις 11.00, τοπική ώρα, πριν ξεκινήσει η κεντρική πορεία των συνδικάτων. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον των εκατοντάδων ακροαριστερών ακτιβιστών –μέλη των αποκαλούμενων Black Blocs– που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Μονπαρνάς.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές, κουκουλοφόροι ή φορώντας κίτρινα γιλέκα, απάντησαν εκτοξεύοντας διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς.
Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι. Η γαλλική τηλεόραση έδειξε ένα βανάκι με σπασμένα τα τζάμια.

Πριν την πορεία περίπου 165 διαδηλωτές συνελήφθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε 9.000 άτομα.  
 
Η γαλλική αστυνομία είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι υπήρχε πιθανότητα να σημειωθούν σήμερα συγκρούσεις με ομάδες αναρχικών που οργάνωναν τις κινητοποιήσεις τους μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Οι αρχές ανέμεναν ότι περίπου 2.000 μέλη των Black Blocs από τη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης θα συμμετείχαν στις σημερινές διαδηλώσεις. 



Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr