ΗΠΑ προς Λονδίνο: Εμπάργκο πληροφοριών με εμπλοκή της Huawei σε δίκτυα 5G

Με εμπάργκο στην παροχή μείζονος σημασίας πληροφοριών προειδοποιεί η Ουάσιγκτον το Λονδίνο, σε περίπτωση που επιτραπεί η συμμετοχή του κινεζικού κολοσσού Huawei στην ανάπτυξη δικτύων πέμπτης γενιάς 5G.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αποκλείσουν την παροχή πληροφοριών στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν η κυβέρνηση της Τερέζας Μέι παραχωρήσει στον κινεζικό κολοσσό Huawei τα δικαιώματα ανάπτυξης της υποδομής κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς (5G) δήλωσε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα του Πάσχα ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.

"Είναι θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η συμμετοχή της Huawei, ή οποιουδήποτε άλλου αναξιόπιστου προμηθευτή, σε ανάπτυξη οποιουδήποτε μέρος του τηλεπικοινωνιακού δικτύου 5G αποτελεί κίνδυνο", δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ για ζητήματα κυβερνοχώρου Ρόμπερτ Στρέιερ.

"Εάν οι άλλες χώρες εισάγουν και επιτρέπουν σε αναξιόπιστους προμηθευτές να την προμήθεια και ανάπτυξη δικτύων 5G, θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε πληροφορίες και να είμαστε συνδεδεμένοι μαζί τους με τους τρόπους που είμαστε σήμερα" διεμήνυσε ο Στρέιερ. 

Τα σχόλιά του αμερικανού αξιωματούχου έρχονται αφότου η κυβέρνηση της Μέι ενέκρινε σχέδια για την κατασκευή "μη βασικού" τμήματος του δικτύου νέας γενιάς 5G της Βρετανίας, εν μέσω προειδοποιήσεων από τις ΗΠΑ για τη συνεργασία των δύο χωρών.

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ