Κλείσιμο

«Ορέστης»: Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τις δολοφονίες και τον εγκληματία

Δυο βδομάδες συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή του Πάσχα από τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος του κατά συρροήν δολοφόνου «Ορέστη» -όπως συστηνόταν ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- που βρέθηκε στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό. Τίποτα όμως δεν προμήνυε τα όσα τραγικά και πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα θα αποκαλύπτονταν σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Δεκατέσσερα εικοσιτετράωρα μετά την πρώτη είδηση, περί κινητοποίησης της Αστυνομίας ύστερα από πληροφορία για πτώμα στο Μιτσερό, το παζλ των στυγερών εγκλημάτων, ενός καθ’ ομολογία μανιακού δολοφόνου γυναικών, έχει διαμορφωθεί ως ένα βαθμό σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού Σίγμα.

Από τις 14 Απριλίου μέχρι σήμερα είναι γνωστά τα εξής:


Ένας 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, ομολόγησε μέχρι στιγμής επτά δολοφονίες γυναικών ανάμεσα τους και δυο ανήλικα κοριτσάκια.

Τα επτά θύματα του 35χρονου είναι:

H Mary Rose, 38 ετών από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε πρώτη, στις 14/4 στο φρεάτιο του Μιτσερού και είναι η μοναδική που ταυτοποποιήθηκε μέχρι σήμερα.



H Sierra 6 ετών, κόρη της Mary Rose όπου ακόμη αναζητείται στη λίμνη του Ξυλιάτου.



Η Arian Palanas Lozano, 28 ετών από τις Φιλιππίνες, ήταν το δεύτερο πτώμα το οποίο εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό, ωστόσο, η σορός της ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.



Η Maricar Valdez Arquila, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες η σορός της οποίας σύμφωνα με τον 35χρονο βρίσκεται μέσα σε βαλίτσα στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό.



Η 30χρονη Kahda Anou, από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στο πεδίο βολής της Ορούντας μέσα σε λάκκο και δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.



Η Livia Florentina Bunea 36 ετών από την Ρουμανία. Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου η σορός της βρίσκεται εντός βαλίτσας στην κόκκινη λίμνη.



Η 8χρονη κόρη της Livia, Elena Natalia Bunea. Η σορός της βρίσκεται επίσης στην κόκκινη λίμνη του Μιτσερού μέσα σε βαλίτσα, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου.



Ο 35χρονος χαρακτηρίζεται από ψυχιάτρους ως ψυχοπαθητικός, και όχι ως σχιζοφρενής. Με πιο απλά λόγια είχε πλήρη επίγνωση των αποτρόπαιων πράξεων του.
 
Δρούσε ανενόχλητος και χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν τουλάχιστον από το 2016 όταν και φέρεται να σκότωσε τα πρώτα του θύματα που ήταν η  Livia Florentina Bunea και η 8χρονη κόρη της.
 
Ο 35χρονος παρουσιαζόταν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Badoo) με το ψευδώνυμο ως «Ορέστης», ψαρεύοντας μερικά από τα υποψήφια θύματα του.
 
Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του μετά από τον εντοπισμό της Mary Rose, και αφού αρχικά στο κάδρο των υπόπτων μπήκε ο πρώην σύζυγος του θύματος, ο οποίος τελικά δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση.
 
Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί τέσσερις σοροί. Της 38χρονης Mary Rose, της 28χρονης Arian Palanas Lozano (δεν έχει ταυτοποιηθεί), της 30χρονης Kahda Anou (δεν έχει ταυτοποιηθεί)  και άλλη μια σορός στην κόκκινη λίμνη η οποία ανήκει σε ενήλικο πρόσωπο. Ως εκ τούτου φέρεται να πρόκειται είτε για την 30χρονη Maricar Valdez Arquila, είτε για την 36χρονη Livia Florentina Bunea.
 
Ο 35χρονος τελεί υπό κράτηση από τις 18 Απριλίου.
 
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνολικά άλλων τριών σορών. Δυο στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό και της 6χρονης Sierra στη λίμνη του Ξυλιάτου στην οποία εντοπίστηκε δέρμα το οποίο έχει σταλεί για εξειδικευμένες εξετάσεις.
 
Τι δεν γνωρίζουμε

Αν ο 35χρονος «Ορέστης» λέει όλη την αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων του.
 
Με ποιο τρόπο προσέγγισε όλα του τα θύματα;
 
Πού και πώς τα δολοφονούσε; (σ.σ ξέρουμε μόνο σύμφωνα με τον ίδιο ότι στραγγάλισε την Mary Rose ενώ την Arian την σκότωσε στο πατάρι του σπιτιού του)

Πώς τα μετέφερε;

Γιατί σκότωσε και τις δυο ανήλικες;
 
Τι ακριβώς τον ωθούσε στις αποτρόπαιες του πράξεις;

Σε μια γυναίκα, και όχι σε παιδί, ανήκει η σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση που εντόπισαν οι κυπριακές αρχές στην πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό. Ο κατά συρροήν δολοφόνος είχε τοποθετήσει τσιμεντομπλόκ ώστε το πτώμα να φτάσει στον πυθμένα της λίμνης και να μην εντοπιστεί. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα επιχειρηθεί η ανάσυρη της δεύτερης βαλίτσας.

Πηγή: sigmalive.com