Σοκάρουν οι φρικιαστικές λεπτομέρειες της δράσης του Κύπριου serial killer

Ολοένα και πιο φρικιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις του κατά συρροή δολοφόνου που ομολόγησε έξι φόνους, συν τον θάνατο της 6χρονης Σιέρρα.

Ο στρατιωτικός Νίκος Μεταξάς, αφού σκότωσε τη μητέρα και την κόρη από τη Ρουμανία, τις μετέφερε μέσα σε βαλίτσες που βρήκε στον χώρο που διέμεναν, και τις πέταξε στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό. Στο ίδιο σημείο πέταξε και την 30χρονη Μαρικάρ Βαλτέζ από τις Φιλιππίνες.

Οι φρικαλεότητες του 35χρονου «Ορέστη» δεν τελειώνουν εδώ. Σκότωσε την 8χρονη Ελένα Ναταλία Μπουνέα από τη Ρουμανία, ενώ αυτή υπέφερε από σοβαρές ασθένειες και γι’ αυτό πήγαινε σε ειδικό σχολείο. Υπέφερε από επιληψία και κατά πλάκας σκλήρυνση, είχε νοητική υστέρηση και ελάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Την εξαφάνιση τους είχε καταγγείλει ο εν διαστάσει σύζυγος της, στις αρχές Οκτωβρίου του 2016, την ίδια ημέρα που τον ειδοποίησε το Γραφείο Ευημερίας, ότι δεν είχε πάει η κόρη του στο ειδικό σχολείο όπου φοιτούσε λόγω των προβλημάτων υγείας της. Ούτε τα προβλήματα της ανήλικης στάθηκαν ικανά να επενεργήσουν ανασταλτικά στα άνομα σχέδιά του και την έπνιξε.

Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως τα πρώτα του θύματα τα σκότωσε ενώ ακόμα διέμενε με την οικογένειά του. Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει πώς ήταν δυνατό να σκοτώνει και μετά να επιστρέφει στη συζυγική στέγη.

Μετά το προχθεσινό ξέσπασμα - ομολογία ότι σκότωνε γυναίκες και παιδιά από το 2016, οι ανακριτές εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα, όμως τηρούν κάποιες επιφυλάξεις γιατί και στην πρώτη του ομολογία που είχε παραδεχθεί τους φόνους της Μαρί Ρόουζ και της Αριάν Μπαλάνας και τον θάνατο της 6χρονης Σιέρρα, είχε πει ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα. Γι’ αυτό και θα τον καλέσουν σε άλλο χρόνο για ανάκριση ώστε να ξεκαθαριστεί κατά πόσον υπάρχουν άλλα θύματα.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας θεωρούσαν ότι ήταν θέμα χρόνου ο ίλαρχος να λυγίσει, αφού τον έβλεπαν να είναι καταρρακωμένος. Τότε άρχισε μια ψυχολογική πίεση, λέγοντάς του να βγάλει όσα κρατούσε μέσα του ώστε να αναπαυθούν οι ψυχές των θυμάτων και να γνωρίζουν οι μητέρες τους πού είναι τα παιδιά τους. Έτσι πείστηκε ότι έπρεπε να μιλήσει και για πάνω από τρεις ώρες εξιστορούσε τα όσα φρικαλέα διέπραξε από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και πέρσι το καλοκαίρι, όταν σκότωσε το τελευταίο του θύμα, την Αριάν Παλάνας τον Ιούλιο του 2018.

Όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των δολοφονιών που ο ίδιος ο κατά συρροή δολοφόνος έχει παραδεχτεί, το 2018 ήταν η χρονιά που διέπραξε τις πιο πολλές δολοφονίες, τέσσερις στον αριθμό, ενώ άρχισε να δρα τέλος του 2016. Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 είχαν εξαφανιστεί η 36χρονη μητέρα από τη Ρουμανία και η 8χρονη κόρη της. Τον επόμενο χρόνο, δηλαδή στις 13/12/2017, κτύπησε για δεύτερη φορά, σκοτώνοντας αυτή τη φορά την Μαρικάρ Βαλτέζ. Το κοινό στοιχείο για τις δύο αυτές δολοφονίες, είναι ότι ο 35χρονος πετούσε τα θύματά του στον ίδιο χώρο, την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Στη συνέχεια παρατηρήθηκε έξαρση στη δράση του, αφού πέρσι σκότωσε τέσσερα θύματα. Τον Μάιο του 2018 κτύπησε για τρίτη φορά με θύμα τη Μαρί Ρόουζ και την 6χρονη κόρη της Σιέρρα. Ψάρεψε το θύμα του μέσω του διαδικτύου, τη μετέφερε σπίτι του και τη σκότωσε. Μέχρι σήμερα αρνείται ότι σκότωσε και την κορούλα της και επιμένει στο σενάριο ότι αυτή πνίγηκε με το κλάμα της.
Το καλοκαίρι του 2018 σκότωσε την αλλοδαπή γυναίκα από το Νεπάλ ή τις Ινδίες (δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την ταυτότητά της) και την πέταξε σε ξερόλακκο στην περιοχή της Ορούντας.

Το τελευταίο θύμα του, η Αριάν Παλάνας, έπεσε στα δίχτυά του και πάλι μέσω γνωριμίας από το διαδίκτυο. Αφού την στραγγάλισε, την πέταξε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και η σορός της ανασύρθηκε την περασμένη Τρίτη.

Εκτεταμένες έρευνες σε τρία μέτωπα

Μετά τις κυνικές ομολογίες του στρατιωτικού, χθες η Αστυνομία άρχισε έρευνες σε τρία μέτωπα προς εντοπισμό των σορών των θυμάτων. Από το άθροισμα των θυμάτων, λείπουν τέσσερις σοροί και γι’ αυτό οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να εντοπιστούν και να παραδοθούν στους οικείους τους.

Έρευνες έγιναν χθες παράλληλα στη λίμνη Ξυλιάτου, στην κόκκινη λίμνη παρά το μεταλλείο Μιτσερού και στην Ορούντα στο πεδίο βολής, προς εντοπισμό τεκμηρίων μετά την ανάσυρση του πτώματος αλλοδαπής αγνώστων στοιχείων.

Στη λίμνη Μεμί στο Μιτσερό αναζητείται η σορός της μικρής Σιέρρα και χθες ανακριτές οδήγησαν τον ύποπτο Μεταξά στον χώρο όπου τους υπέδειξε για δεύτερη φορά το σημείο όπου την πέταξε. Ύστερα τον οδήγησαν στην κόκκινη λίμνη, όπου και εκεί έδειξε το σημείο που πέταξε τη γυναίκα από τη Ρουμανία και την κόρη της, καθώς και τη Μαρικάρ Βαλτέζ.

Στην Κόκκινη Λίμνη έσπευσαν και μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας, αλλά και ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, μέλη του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης έλαβαν δείγματα του νερού από τη λίμνη προκειμένου να διαφανεί η καταλληλότητά τους για να πραγματοποιηθεί επιχείρηση, ενώ ενημέρωσαν σχετικά την ανακριτική ομάδα για την ποιότητα και το βάθος της λίμνης. Η τοξικότητα της λίμνης είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να καταδυθεί δύτης, γι’ αυτό και οι έρευνες θα γίνουν με ρομποτική κάμερα όπως και στο φρεάτιο.

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ενημέρωσε τους ανακριτές πως εντός του νερού της λίμνης εντοπίζεται χαλκοπυρίτης και σιδηροπυρίτης.

Χθες μετά το μεσημέρι, άρχισαν και οι έρευνες στη λίμνη στο Ξυλιάτου με τη χρήση σκάφανδρου.

Συγκλονισμένος ο ΠτΔ

Συγκλονισμένος από την αποκάλυψη τόσων στυγερών δολοφονιών εις βάρος αθώων αλλοδαπών γυναικών και μικρών παιδιών δηλώνει ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δύο εβδομάδες μετά την ανακάλυψη του πρώτου πτώματος, ενώ παράλληλα εκφράζει βαθύτατη θλίψη και έντονη ανησυχία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει από την πρώτη στιγμή οδηγίες, ούτως ώστε οι διωκτικές Αρχές να πράξουν το παν για την πλήρη εξιχνίαση των εγκλημάτων και παρά το ότι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο εξωτερικό, ο ίδιος τυγχάνει συνεχούς ενημέρωσης για την πορεία των ερευνών.

Συμμεριζόμενος πλήρως τα αισθήματα της κοινής γνώμης και τον αποτροπιασμό απέναντι στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, σημειώνει παράλληλα και την πηγαία αγανάκτηση της κυπριακής κοινωνίας για δολοφονίες που φαίνεται να είχαν επιλεκτικά στόχο αλλοδαπές γυναίκες που βρίσκονται στη χώρα μας για να εργασθούν, αφού τέτοια ένστικτα είναι αντίθετα με την παράδοση και τις αξίες του πολιτισμού μας».

Με πλήρη κατανόηση για τη συναισθηματική φόρτιση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συστήνει ψυχραιμία, προκειμένου πρώτα να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες και, ακολούθως, να εξετασθούν υπό το φως αυτής της συγκλονιστικής εμπειρίας όλες οι σχετικές διαδικασίες, να γίνουν οι απαραίτητες αναθεωρήσεις και διορθώσεις και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρώτο θέμα στον ξένο Τύπο

Στις πρώτες σελίδες και τα πρώτα θέματα του ξένου Τύπου βρίσκεται η είδηση που αφορά την παραδοχή του 35χρονου Νίκου Μεταξά για τις επτά δολοφονίες γυναικών, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 6 και 8 ετών.

«New York Times» και BBC σχολιάζουν την παραδοχή του 35χρονου λοχαγού. «Η Αστυνομία της Κύπρου ερευνά τις δολοφονίες επτά προσώπων από τον στρατιωτικό» γράφει η «Washington Post», ενώ το ABC News γράφει: «Ο Κύπριος παραδέχθηκε επτά δολοφονίες».

Πηγή: philenews.com