Άκαρπες οι έρευνες για τα θύματα του serial killer στην Κύπρο

Άκαρπες απέβησαν οι σημερινές έρευνες στην Κύπρο για τον εντοπισμό των δύο γυναικών και δύο κοριτσιών που συγκαταλέγονται στα τουλάχιστον επτά θύματα του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου.

Οι έρευνες εστιάζουν σε δύο λίμνες: Στο Μεμί, όπου ο συλληφθείς έχει δηλώσει πως πέταξε το πτώμα ενός κοριτσιού έξι ετών από τις Φιλιππίνες, και στην Κόκκινη Λίμνη, όπου αναζητούνται οι σοροί μίας γυναίκας από την Ρουμανία, της 8χρονης κόρης της και μίας ακόμα γυναίκας.

Στην Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, επιχείρησαν τέσσερις δύτες με σκάφανδρο και ανάλογη προσπάθεια αναμένεται να γίνει το Μεγάλο Σάββατο. Στην Κόκκινη Λίμνη έγινε αναγνωριστική μελέτη με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Αύριο το πρωί αναμένεται να βουτήξουν για πρώτη φορά δύτες, παρά το γεγονός ότι το νερό είναι μολυσμένο και όξινο λόγω των εξορυκτικών εργασιών στο Μιτσερό.

Ο 35χρονος ίλαρχος, που υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά, φέρεται να έχει καταθέσει πως είχε κρύψει τα πτώματα που πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη μέσα σε βαλίτσες.

Οι έρευνες των προηγούμενων ημερών έφεραν στο φως τρία πτώματα. Μία σορός έχει αναγνωριστεί πέραν πάσης αμφιβολίας, η Μέρι Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, που ήταν μητέρα του νεκρού 6χρονου κοριτσιού.

Η δράση του άρχισε το αργότερο το 2016.

Την Δευτέρα του Πάσχα θα αφιχθούν στο νησί στελέχη της βρετανικής Σκότλαντ Γιάρντ, που θα βοηθήσουν στις έρευνες. Σήμερα το απόγευμα ο δολοφόνος επανασυνελήφθη με βάση τις νέες υποθέσεις φόνων εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο, όπως ανακοίνωσε η κυπριακή Αστυνομία.

Οι αποκαλύψεις για την δράση του αξιωματικού, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, είχε στοχεύσει μόνον ξένες γυναίκες.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, στην Λευκωσία. Ορισμένοι συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να μείνουν στο σημείο έως ότου να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Σε εξέλιξη είναι εν τω μεταξύ διοικητική έρευνα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας, ώστε να αποσαφηνιστεί εάν οι Αρχές κωλυσιέργησαν στην εξέταση καταγγελιών για εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών.
Πηγή: skai.gr